Alien-hullát találtak a fejes fotón a fanok

2011.12.13. 14:50

Kedvenc moziblogunk, a Den of Geek kiszivárogtatott néhány új képet a Prometheus című Alien-előzményfilm ormányos  Space Jockey-jának űrhajójáról. Íme a jól ismert szék:

jockey széke1

A Space Jockey régi széke egyébként így nézett ki Ridley Scott 1979-es Alienben:

A Den of Geek szerint a Prometheus első trailere a következő hetekre várható, az ünnepélyes premiernap viszont már biztos: 2012. június 8.

űrfej1

Az  AVPGalaxy hardcore Alien-rajongói közben azt találgatták a hétvégén, hová dugta el Ridley Scott az Alien-hullákat a már korábban bemutatott Prometheus-fotókon. Szerintük a fenti gigafejes fényképen egy kiterített Alien fekszik jobb alsó részén: jól látjuk a bordáit, a medencéjét, a lábát és a térdét is. A fanok szerint a két űrhajós épp egy nagy Alien-tojást vizsgál, ami az arctámadók miatt ugye nem egy életbiztosítás.

űrfej2

Valószínűleg igazuk van, mivel Ridley Scott klasszikus Alienje és a James Cameron-féle idegenek is hasonlóan néztek ki, mint ez a mostani fekvő hulla. Anatómiai referenciának íme egy hivatalos Nyolcadik utas: a Halál-akciófigura és egy Bolygó neve: Halál-baba.

Ridley Scott új filmje legutóbb az óriási űrfejjel került be a geek sajtóba, korábban pedig azzal, hogy semmi konkrétumot sem lehetett tudni róla. Például azt sem, hogy ez most az eddigi Alien-filmeknek az előzménye vagy a folytatása lesz-e. Később a forgatókönyvírás fázisában kiszivárgott, hogy Scott teljesen új irányba viszi el az Alien-mítoszt: állítólag a duplaállkapcsú szörnyek biológiai szuperfegyverek lesznek az új filmben, akiket a Nyolcadik utasban látott, ormányos Space Jockey galaktikus háborút vívó fajtársai fejlesztett ki arra, hogy ha ledobálnak egy fészekaljnyi tojást valamelyik bolygóra, az ott élők egy idő után biztosan meghalnak.

A filmet Izlandon és Marokkóban forgatják, utóbbi helyszínen a sivatag egy távoli bolygón játszódó régészeti kutatás díszlete lett. A történet szerint itt találják meg az emberek egy idegen faj DNS-ét, és ez lesz a kulcs egy másik faj világába. A film hús-vér szereplői között ott találjuk a dögös Charlize Theront, az eredeti Tetovált lány svéd sztárját, Noomi Rapace-t, és az X-Men: Az elsők Magnetóját, Michael Fassbendert is, aki a korábbi hírek szerint ugyanolyan android lesz, mint az Alien-filmek Bishopja. Az Entertainment Weekly-ben megjelent fotók szerint mindegyikük ugyanazon az űrhajón fog szolgálatot teljesíteni kék kezeslábasban, és együtt találják meg az űrlények nyomait a 24-ből ismerős Logan Marshall-Greennel.

A FEJ

Az io9.com egyébként már június 29-én lehozott egy szinopszist, amiről azt állította egy forrásuk, hogy a Prometheus története. Az akkor közölt sztorit később Ridley Scott stábja közleményben cáfolta, de a mostanában szivárogtató stábtagok fotói és beszámolói egyre inkább azt igazolják, hogy a 2012-es filmben tényleg az fog történni, amit nyáron már mi is megírtunk:

A film 2058-ben játszódik, és azzal indul, hogy afrikai ásatások során bizonyítékokra lelünk arra vonatkozóan, hogy az emberi fajt egy másik értelmes faj hozta létre, mesterségesen (a Space Jockey-k). Ők terraformálták a bolygót is, hogy élhető legyen, és így tovább. Az is kiderül, hogy honnan jöttek teremtőink, így a Weyland vállalat elindítja a Prometheus nevű űrhajót, hogy meglátogassa őket.

A fénysebességgel közlekedő hajó évekkel később elér a Zeta Riticuli rendszerbe, ahol találkozunk a minket gyártó ET-vel, és egy még távolabbi galaxisba utazunk. Teremtőink nagyon jó fejek, és megosztanak velünk mindenféle biotechnológiai titkot, de a legénység egy tagjának ez sem elég, és ellopja a terraformálás dokumentációját, vagy mit, és kitör a balhé. Mestereink idegbetegek lesznek, és a menekülő hajóra küldik azt a biológiai fegyvert, amivel a terraformálásra ítélt bolygókat megtisztítják az élővilágtól, az Alieneket. Mi azonban okosak vagyunk, és valahogy megbuheráljuk a ránk támadó rovarszerű lényeket, akik kiirtják az egész bolygót - de egy hajó elmenekül, és megindul a Föld felé. (via Den of Geek)