Amerika imádja a felhőkarcolós Budapestet

2012.01.02. 09:44

Továbbra is kirobbanthatatlan az amerikai bevételi toplista éléről a dubaji felhőkarcoló oldalán ugráló Tom Cruise és a Mission: Impossible - Fantom protokoll, ami a szilveszteri hétvégén 30 millió dollárral hizlalta a Paramount stúdió bankszámláját (a budapesti nyitójelenetről itt, a filmről itt írtunk).

22,1 millióval második lett a Sherlock Holmes: Árnyjáték, amit mi csak január 5-től láthatunk a mozikban, a harmadik az Alvin és a mókusok 3 18,2 millióval, ami érthetetlen, mert a film olyan rossz, hogy kínozni lehet vele.

A nálunk szerencsésebb országokban már két hete vetítik Spielberg legújabb háborús filmjét, a Hadak útjánt, ami most 16,9 milliót termelt. Mi csak februárban nézhetjük meg, hogyan talál rá az első világháborúban fiatalkorú gazdájára a kényszersorozott angol paripa. A Tetovált lány amerikai remake-je 16,3 milliót szedett össze, a kissé elhízott Matt Damon állatos családmeséje, a We Bought a Zoohatodik lett 14,3 millióval.

Spielberg két filmmel képviselteti magát az újévi toplistán: a Tintin-képregényekből összerakott, rajzolt Indiana Jones-mozija, a Tintin kalandjai 12 millióval hetedik. A Michelle Pfeiffertől Robert De Nirón át Alyssa Milanóig minden hollywoodi sztárt felvonultató Szilveszter éjjel 6,71 milliót szedett össze szilveszterkor, A legsötétebb óra című, szörnyű ufóinváziós film 4,3 millióval kilencedik, a toplista utolsó helyére pedig George Clooney Utódokja került 3,65 millióval.