Trilógia lehet a World War Z-ből

2012.01.05. 13:34

Ha valaki igazán fajsúlyos hollywoodi sztár, akkor nem elég, hogy a nézők imádják és több jó filmet készít, mint rosszat. Az iparág egyik fontos szempontja, hogy képes-e egy franchise-ot sikeressé tenni. Nem gondoljuk, hogy Brad Pittnek még nagyon iparkodnia kellene bármiért, de a kreditek közlü nagyon hiányzik egy franchise.

Úgy néz ki, hogy Pitt is megkapja a lehetőséget, ráadásul nemcsak színészként, hanem producerként is. Matt Damonnak ott volt a Bourne-sorozat, Johnny Depp pedig az unásig gyártja a Karib-tenger kalózait, Christian Bale a Batmant vitte sikerre. A zombik hozhatják el a saját franchise-t a színésznek, mert a 125 millió dollárból készülő World War Z körül már most óriási a felhajtás, és még két filmre való történet biztos van. Jelenleg nem úgy néz ki, hogy hamar vége lesz a zombiőrületnek.

Az idei karácsony nagy durranása a World War Z lesz minden bizonnyal. Az író, Max Brooks szerint a történetben minden valóságos és megtörtént, a zombikat kivéve (Brad Pitt viszont nem ezt forgatta itt). A zombikra azért van szükség, hogy elég szórakoztatóan, érdekesen és kritikusan lehessen mesélni társadalmunkról.

A történeteket Mel Brooks fia könnyedén szállíthatja, hiszen ő jegyzi a 2006. szeptemberében megjelent World War Z mellett a The Zombie Survival Guide-ot is, illetve a részben ez alapján készült The Zombie Survival Guide: Recorded Attackot is. Saját magát nem tartotta elég jó forgatókönyvnek ahhoz, hogy bevállalja a World War Z forgatókönyvét.

A sikerkönyvének a megfilmesítési jogait a Paramount szerezte meg, Brad Pitt cége, a Plan B gyártja. A Paramount megvette a Zombie Survival Guide-nak és a Zombie Survival Guide: Recorded Attacnak is a jogait. Elhangzott már olyan információ, hogy a második részt 2014-ben mutatják be.

Egy forgatási helyszín a készülő World War Z-ből
Egy forgatási helyszín a készülő World War Z-ből

A franchise számára nemcsak a főszereplő fontos, hanem a rendező is, és Marc Foster személyében elég jó kezekben van a zombitörténet. A Quantum csendjét, a Felforgatókönyvet vagy a nálunk most bemutatott Géppisztolyos prédikátort jegyző rendezőnek is jól jöhet egy saját sorozat.

Számunkra is fontos hír ez, hiszen a filmet részben, a moszkvai zombimészárlást Magyarországon forgatták egy kőbányai konzervgyárban, a Terrorelhárítási Központ emberei még Brad Pitt fegyvereit is lefoglalták.