Dunst és Pitt kapott díjat a kritikusoktól

2012.01.08. 14:56

Lars von Trier apokaliptikus drámája, a Melankólia, valamint Kirsten Dunst és Brad Pitt érdemelte ki az amerikai filmkritikusok egyik befolyásos szervezetétől a legjobbaknak járó díjakat.

A National Society of Film Critics (NFSC) nevű szervezet a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazta helyi idő szerint szombaton Kirsten Dunstot a Melankóliában nyújtott alakításáért, míg Brad Pitt a Pénzcsináló című film főszereplőjeként érdemelte ki a legjobb színésznek járó elismerést. A Melankólia a 2011-es év legjobb filmje lett.

A rendezők közül Terrence Malick részesült díjban, a remeteként számon tartott mester filmje, Az élet fája az operatőri munkák között sem talált legyőzőre.

A legjobb idegen nyelvű film egy díjnyertes iráni alkotás, a Nader és Simin: Egy elválás története lett. A mellékszereplők között Albert Brooks és Jessica Chastain kapott díjat. A dokumentumalkotások mezőnyében Werner Herzog 3D-s munkája, a Cave of Forgotten Dreams érdemelte ki a testület elismerését.

Az NSFC 58 tagot tömörít Los Angeles-i, bostoni, New York-i, chicagói lapok kritikusai közül, de soraiban tudhatja a Time, a Newsweek és a The New Yorker képviselőit is.