A Lions Gate megveszi az Alkonyat-filmek stúdióját

Index, MTI
2012.01.09. 22:41

Akár már a héten befejeződhetnek a tárgyalások: a Lions Gate filmstúdió a hírek szerint 400 millió dollárért (98 milliárd forintért) készül megvásárolni az Alkonyat-filmekkel befutott Summit Entertainment produkciós vállalatot.

A készülő tulajdonosváltásról, amelyről nevük elhallgatását kérő bennfentes források számoltak be, korábban a Deadline hollywoodi blog is írt.

A Summitnak ugyan jelenleg 300 millió dolláros adóssága van filmjei költségei miatt, ám ez várhatóan gyorsan rendeződik majd, hiszen novemberben kerül a mozikba az Alkonyat - Hajnalhasadás 2. rész, amellyel lezárul a világsikerű vámpíros tinisorozat.

A Lions Gate a legnagyobb hollywoodi stúdiók közé emelkedhet a vásárlással, a nemzetközi piacon is megerősödik forgalmazóként, és házimozis, valamint tévés könyvtára is bővül. 
A Summit tulajdonosai sem járnak rosszul. A Rob Friedman és a Patrick Wachsberger alkotta menedzsment pedig, amely a Summit 30 százalékának gazdája, valószínűleg tovább vezeti a stúdiót a Lions Gate zászlaja alatt.

A Lions Gate Entertainment már rendelkezik egy tévéstúdióval, ahol olyan népszerű sorozatok készülnek, mint a Mad Men - Reklámőrültek vagy a Jackie nővér.