Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Idén száz éves a Universal Pictures

2012.01.14. 12:18

Április 30-án lesz százéves az egyik legrégebbi hollywoodi stúdió, a Universal. A kerek évfordulót a cég vadonatúj logóval, új vidámparki látványosságokkal és 13 klasszikus film teljes felújításával ünnepli. A képünkön is látható új logó nem hozott forradalmi újítást, csak a kornak megfelelően alakítottak rajta, nyilatkozta a Hollywood Reporternek Ron Meyer, a stúdió elnöke.

univ

A felújításra kerülő filmek között ott van a Madarak, az 1931-es Drakula, a Frankenstein, a Cápa, a Schindler listája, a Távol Afrikától és a Nagy balhé is. A filmek restaurálása filmeként három-hat hónapot vett igénybe és 250 000 - 600 000 dollárba került darabonként (60 - 150 millió forint). A stúdió nem a DVD- és Bluray-eladások érdekében, hanem azért vállalta fel a meglehetősen költséges eljárást, mert a stúdió történetének ikonikus, meghatározó darabjairól van szó.

Az új verziók igenis hoznak majd a konyhára. "A filmek közül párat egy könyvre hasonlító díszdobozban adunk majd ki, olyan kísérőanyagokkal, amilket eddig a közönség még nem láthatott." A filmek a Hollywood Reporter szerint csodálatosan néznek ki, és számos új részletet észre lehet venni rajtuk. "A cápa szinte az ember orrát harapja le, amikor a hajóra támad" - írja a lap Spielberg klasszikusáról.

Meyer a stúdió orlandói vidámparkjában új látványosságokat ígér, valamit azt is, hogy megnyitják a Universal archívumát a nagyközönség számára. "A századik év igazi mérföldkő, amit a legmegfelelőbben a filmekkel ünnepelhetünk meg."