Ki volt a 69. Golden Globe-gála legjobb nője?

2012.01.16. 18:04

Az idei Golden Globe-gálán díjazták Martin Scorsesét, George Clooney-t és a Trónok harca törpéjét, Peter Dinkleage-et is, A hivatallal korábban Golden Globe-bal jutalmazott brit komikus, Ricky Gervais pedig minden hírességnek beszólt házigazdaként Eddie Murphy-től Adam Sandleren át Elton Johnig.

Ki a 69. Golden Globe-gála legjobb nője?

A tévés díjakról itt, a filmsztárok Aranyglóbuszairől itt írtunk részletesen, most viszont bemutatjuk azokat a színésznőket, akik vagy a díjak vagy a fotósok áradata miatt, de dekoltázst és combot kivillantó estélyiben érkezett a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotel vörös szőnyegére. Nézzük először a díjazottakat: a furcsán felpumpált szájú Claire Danes lett a legjobb drámai színésznő a Homeland című sorozattal, Kate Winslet a legjobb színésznő a Mildred Pierce minisorozattal győzött, a hiperdögös Sofía Vergara viszont nem nyert díjat, de ő vette át a Modern család legjobb vígjáték kategóriában szerzett trófeáját, és spanyolul mondta el a köszönőbeszédet.

A dekoratív színésznők közül a nagy sajtóérdeklődésre való tekintettel megmutatta magát a vörös szőnyegen a 46 évesen is dögös Salma Hayek, a gyakorló anyuka Jessica Alba, az Underworld 4-ben ismét bőrszerkóban ugráló Kate Beckinsale, az egyre inkább Alexis Bledelre hasonlító Zooey Deschanel és a túlhype-olt David Fincher-féle Tetovált lány főszereplője, Rooney Mara is. A most szünetet tartó, de amúgy díjhalmozó Natalie Portman és a Fekete hattyúban a nagy ellenfelét alakító Mila Kunis mellől természetesen nem hiányozhatott a jövő új tehetségének kikiáltott Emma Stone, a már négy Golden Globe-ot bezsebelő Glee-sztár, Lea Michele és a robotkinézetű Angelina Jolie sem.

A fotósok előszeretettel fényképezték a még mindig kislányos Reese Witherspoont, az Alien-előzmény és a Hófehérke-feldolgozás miatt felkapott Charlize Theront, és a karrierjét a Gettómilliomos után a Majmok bolygójában folytató indiai színésznőt, Freida Pintót is. Elcsípték a vörös szőnyeges bevonuláskor a Mission Impossible 4-ben domborító Paula Pattont, a merész dekoltázst villantó Firefly-sztárt, Morena Baccarint, és a skót neve ellenére ausztrál Elle Macphersont is, nálunk viszont Jenna Dewan-Tatum győzött, mellbedobással. Persze ez ne befolyásolja önt, szavazzon a kedvencére!