no

Mel Gibsonon röhögött fél Hollywood

2012.01.16. 16:01 Módosítva: 2012.01.16. 16:35

A Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben megrendezett 2012-es Golden Globe-gála házigazdája egy népszerű brit komikus, Ricky Gervais volt, aki ugyan már maga is nyert Aranyglóbuszt A hivatal című sorozatával, de ez sem tartotta vissza attól, hogy sajátosan egocentrikus, angol humorával beszóljon az összes színészkollégájának.

„A legjobb brit komikus vezeti a világ második legfontosabb díjának gáláját a harmadik legnagyobb amerikai tévécsatornán. Bocs, most szóltak, hogy valójában csak a negyedik” – ezzel a felütéssel csinált hülyét a megalomán Hollywoodból, majd azzal folytatta, hogy ha az Oscar-díj Kate Midleton, akkor az Aranyglóbusz Kim Kardashian: kicsit hangosabb, kicsit ostobább, kicsit részegebb és állítólag sokkal könnyebb megkapni.

Gervais az Oscar-gála korábbi házigazda-esélyesét, a Brett Ratner buzizása miatt távozni kénytelen Eddie Murphy-t is ekézte a nyitómonológjában: „De kinek kell egyáltalán az Oscar-gála? Nekem biztosan nem. Eddie Murphy-nek sem kellett a házigazda szerep. Tudják, ő az a fickó, aki igent mondott a Norbitra, na ő mondott maguknak nemet. De én imádom Eddie Murphy-t, Adam Sandlerrel bármit eljátszhattak volna A segítségben is. Zseniálisak. Nem is értem, miért nincsenek most itt. Vagy lehet, hogy itt vannak, hiszen köztudottan ők az átváltozás nagymesterei.”

A brit sztár összeírta egy papírra, kiket nem fog cseszegetni a gála alatt, amit természetesen nem tartott be: „Nem szabad beszélnem Mel Gibsonról. Sem a magánéletéről, sem a politikai nézeteiről, sem a mostani filmjeiről és pláne nem Jodie Foster Beaverjéről” – mondta, és a finom utalások ütöttek, mert mindenki a lecsúszott színész elhíresült  asszonyverésein, zsidózásain, nem létező filmjein és a The Beaver anyagi bukásán (és mint kiderült, a beaver = a nő csúnyája szövegösszefüggésen) röhögött. De Gervais beszólt a Koszorúslányoknak is: „Melissa McCarthy a nyáron beírta magát vígjáték-történelembe, telefosott egy mosdókagylót. Hé, ez még mindig kevésbé megalázó, mint amit a legtöbben közülünk nap mint nap megtesznek, hogy bennmaradjanak a showbizniszben!”

Az Office hajtómotorja emellett Colin Firth-öt úgy konferálta fel, mint A Férfit, aki Egyszer Megütött Egy Vak Kismacskát, a most csak díjátadóként látható Natalie Portmant viszont a védelmébe vette: "Tavaly Aranyglóbuszt és Oscart nyert a Fekete hattyúval, azóta viszont csak a kisfiával foglalkozik. Nem is jelölték semmiért. Remélem, most már megtanulta, amit mi itt mindannyian tudunk: sose legyen a család az első!" Emellett azért kiosztotta Johnny Deppet, aki még mindig nem nézte meg a kritikusok által szétszedett filmjét, Az utazót, Madonnát pedig úgy konferálta fel, mint a pop királynőjét, de közben rászólt Elton Johnra, hogy "Nem te vagy az, hahó, ülj le!"