Evangeline Lilly lelkes Hobbit-rajongó lett

2012.01.30. 19:12 Módosítva: 2012.01.30. 19:13
tk3s 20080921 sim o05 110

Evangeline Lilly hat évadot húzott le a füstszörnnyel, szigetlakó jegesmedvével, járkáló hullákkal és egyéb furcsaságokkal zsúfolt Lost tévésorozatban, tavaly pedig fejest ugrott a sárkányos-orkos high fantasy műfajba: főszerepet kapott Peter Jackson Új-Zélandon készülő, duplarészes Hobbit 3D-jében is. A 32 éves színésznő egy Tauriel nevű tündét fog alakítani, aki íjjal és tőrökkel tizedeli a gonoszt, annak ellenére, hogy Tolkien sohasem említett ilyen nevű szereplőt az 1937-es Hobbit meseregényben és persze A Gyűrűk Ura-trilógiában és a Szilmarilokban sem.

"Egy tünde szereplőt nem lehet csak úgy spontán eljátszani, ugyanúgy meg kellett mindent tanulnom erről a fajról, mint amikor a Lost idején voltam lőgyakorlatra járó, lelkes diák - nyilatkozta a színésznő, aki a sok különórának köszönhetően most már pont úgy beszél, mozog és harcol, mint a többi hegyes fülű Tolkien-hőst alakító színész. - A kaszkadőredzések legjobb része természetesen az volt, amikor megtanultam profin használni a tőröket és az íjat, amivel orkokat ölünk".

Lillynek a tünde nyelv mellett ráadásul a brit akcentust is el kellett sajátítani a filmhez. A színésznő az Entertainment Weeklynek adott interjújában azt is elmondta, a Hobbit decemberben mozikba kerülő első részében keveset fog látszódni, a 2013-as folytatásban viszont már jóval több időt szerepel majd, mert kibővítették a jeleneteit az eredeti forgatókönyvhöz képest.

Peter Jackson persze nemcsak Tauriellel változtatott az eredeti mesén: Frodó, Galadriel, Szarumán és Legolas sem szerepelt a Hobbitban, Elijah Wood, Cate Blanchett, Christopher Lee és Orlando Bloom viszont mégis felbukkannak majd a filmben, elősegítve a kontinuitást. A rendező emellett kidobta a sárkányölésre vállalkozó tizenhárom törp tarka sipkáját meg non stop hegedülését-hárfázását is, és csak énekelni engedte őket. A hangszerek helyett fegyvereket cipelő mélynövésűek közt lesz majd Obelix-klón, usánkás szibériai favágó, szabadságolt Mikulás és a közös képen ott feszít Keith Richards meg egy bálnavadász szerelemgyereke is. Gandalfot szokás szerint Ian McKellen alakítja, Elrondot Hugo Weaving, Gollamot pedig Andy Serkis, utóbbitól szerzi meg az Egy Gyűrűt a fiatal Zsákos Bilbó (A Sherlock Holmes-tévésorozat Dr. Watsonja, Martin Freeman), de ezt már úgyis mindenki tudja.

Íme egy friss kép a Bilbótól sülteket és egyéb finomságokat lejmoló törphordáról:

hobbit 640
Fotó: New Line Cinema

Ez pedig a már korábban megismert Hobbit-előzetes:

(via yahoomovies)