A némafilmes csillaga Hollywoodba tart

2012.02.03. 12:00

Az egyik legnevesebb hollywoodi ügynökség szerződtette A némafilmes című fekete-fehér francia sikerfilm Oscar-várományos főszereplőjét, Jean Dujardint. A színész ugyan megállapodott a William Morris Endeavour (WME) ügynökséggel, de nem áll szándékában az Egyesült Államokba költözni - közölte Marc Dujardin, a filmcsillag fivére.

jean-dujardin-studio-harcourt-paris

A WME az egyik legbefolyásosabb az amerikai filmgyártásban, olyan vetélytársak mellett, mint az International Crative Management (ICM), valamint a Creative Artist Agency (CAA). A némafilmes stábjából Dujardin az utolsó, aki Amerikában is ügynököt választott magának. A díjesővel jutalmazott alkotás rendezője, Michel Hazanavicous és felesége, a színésznő Berenice Bejo már csatlakozott a CAA csapatához, amelyben a francia filmgyártás több jeles alakja is benne van. A CAA képviseli Marion Cotillard színésznőt, Gullaume Canet színészt, de náluk van Catherine Deneuve és Gérard Depardieu is.

A WME istállójához tartozik többek közt Ben Affleck, Kevin Costner, Russell Crowe, Matt Damon, Michael Douglas, Richard Gere, Dustin Hoffman, Ben Stiller, Barbra Streisand és Charlize Theron. Jean Dujardin az első francia színész lehet, aki Oscar-díjjal gazdagodik. A 39 éves színész A némafilmesben nyújtott alakításával már díjat nyert Cannes-ban és övé lett a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe is vígjáték-musical kategóriában. Emellett elnyerte a színészek céhének elismerését. A némafilmes tíz jelölést válthat díjra a február 26-i Oscar-gálán.