no

Kiderült, miért szívott Bill Murray az Idétlen időkigben

2012.02.03. 13:04 Módosítva: 2012.02.03. 13:14

Tegnap volt a a híres mormota-nap, az, amit 1993-ban Harold Ramis egy kiváló vígjátékban dolgozott fel: Punxsutawney Phil, a pennsylvaniai Punxsutawney városka mormotája előkászálódik az odvából, és ha meglátja az árnyékát, akkor még hat hétig tél lesz. A filmben Bill Murray karaktere egy beképzelt pöcs tévés, akinek derogál ilyen béna dolgokról tudósítani, de mivel a tévéje elküldi, megcsinálja a  tudósítást. Aztán másnap ugyanott ébred, ahol előző nap lefeküdt, és ez így folytatódik a másfélórás film végéig.

Azt, hogy Phil Connors miért ragadt egy időhurokba, a film nem rágja a szánkba, leginkább a karma miatt, esetleg azért, mert Phil egy öntelt seggfej, és csak akkor sikerül kiszabadulnia a rémálomszerű napból, amikor végre normálisan viselkedik, és szerelmes lesz a szerkesztő csajba, akit Andie MacDowell alakít. A film forgatókönyvének most előkerült egy olyan példánya, amiből kiderül, miért ragadt Punxsutawneyben Phil, és az is, hogy az eredeti elképzelés szerint a szopórolleren 10 000 évig állt volna.

A Netorama hozta le az infót, miszerint a forgatókönyv utolsó előtti változatában van két szegmens, amiben kiderül, hogy Phil még a történet elején, négy randi után dobta a csaját, aki ezen nagyon berág, és miközben az expasi éppen a mormotáról tudósít, egy könyvből olyan átkot mond rá, amitől ott ragad a kisvárosban, és 10 000 évig ki sem szabadul onnan. Harold Ramis rendező azonban nagyon helyesen kihagyta ezt a két jelenetet a végleges változatból, és megrendezte az utóbbi 30 év egyik legjobb romantikus vígjátékát.