21 millióval második Harry Potter horrorja

2012.02.06. 11:19 Módosítva: 2012.02.06. 12:54

Mindössze egyetlen milliócskával előzte be Daniel Radcliffe új horrorfilmjét Az erő krónikája című sci-fi: 22 millió dollárral a szuperképességű tinédzserek kerültek a hétvégi amerikai toplista élére (hazai premier: március 1), a Potter-sztárral készült A fekete ruhás nő viszont csak 21 millióval nyitott a pénztáraknál (magyarországi premier: március 29). A toplista harmadik helyén 9,5 millióval Liam Neeson The Grey című túlélős filmje áll, amiben az egykori Jedi mester farkasokkal verekszik a jégvilágban (a hazai premeir csak március 22-én lesz).

8,48 millióval nyitott Drew barrymore új filmje, a Mindenki szereti a bálnákat, amiben a kardszárnyú delfin helyett ezúttal az alaszkai cetekkel haverkodik egy gyerek (hazai premier: február 23.). Az Underworld: Az ébredésben lakkszerkóban lövöldöző Kate Beckinsale 5,6 millióval gazdagította férjét, az új részt csak író-producerként jegyző Len Wisemant (kritikánkban a színésznőn kívül minden mást lehúztunk), a borzasztó A szingli fejvadász pedig hatodik lett a hétvégén 5,25 millió dolláros bevétellel.

Lassan csordogálnak a milliók a George Lucas producerkedésével elkészített második világháborús Red Tails készítőihez: a premier utáni harmadik mindössze 5 milliót tudott összekinlódni. Még George Clooney low budget filmjének, az Utódoknak is összejött 4,6 millió a hétvégén (hazai premier február 16-án), kilencedik lett 4,46 millióval Sam Worthington langyos thrillere, a Borotvaélen, a toplista utolsó helyére pedig a Rém hangosan és irtó közel került 3,92 milliós hétvégi bevétellel.