Harrison Ford a Szárnyas fejvadász 2-ben?

2012.02.06. 17:49

Majdnem egy éve, 2011 márciusában robbant a hír, hogy az Alcon Entertainmenthez kerültek a Szárnyas fejvadász jogai, és a cég mindenképpen akar előzményt vagy folytatást, de még tán tévésorozatot is. Augusztusban ráadásul maga Ridley Scott jelentette be, hogy ő lesz a Blade Runner 2 rendezője, a Twitchfilm meg most úgy tudja, az egykori kultikus főszereplő, Harrison Ford is a produkció körül sertepertél. Igaz, hivatalos információ még nincs arról, eljátsza-e újra a whiskymámorban fetrengő replikánsvadászt, Rick Deckardot, aki a rendezői változatban már maga is replikáns. Ha esetleg így lesz, az máris felvet egy rakás kínzó kérdést: hogy öregedhet meg egy replikáns? Az új film akkor most előzmény lesz vagy folytatás? És ha Ford tényleg visszatér, a producer, Andrew Kosove augusztusban miért rebootot emlegetett, teljesen új szereplőgárdával? Miért nem nyilatkozik Ridley Scott, akinek úgyis figyeli minden szavát a világ geekebbik fele az Alien-előzménynek beharangozott Prometheus miatt?

Az 1982-es kultfilm alapjául szolgáló regény, Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?-ja a 90-es években egyébként több hivatalos folytatást is kapott Dick tanítványától és barátjától, K. W. Jetertől.

Jeter Az emberi tényező címmel folytatta a történetet, bár az ő verziója elég furán keverte a filmet és a könyvet. Deckard nála egy erdei faházba menekült a replikánsgyár gépei nélkül haldokló Rachellel (kifordítva ezzel a narrátoros moziváltozat happy endjét), ám felbukkan egy titokzatos Tyrell-unokahúg, akiről a doki a kedvenc replikánsnőjét mintázta, és a Tyrell-birodalom új örököseként visszacsábítja Deckardot a bűnös nagyvárosba. A régi ismerősök közül a mászkáló játékfigurákat szerkesztő J.F. Sebastianis és az elvileg halott Roy Batty is felbukkan, de belekeveredik a történetbe a Dick-regény állathasonmásokat javító hülyéje, Isidor is. Edward james Olmos lófaszozó Gaffját viszont sajna már az első oldalon megölik.

Azt egyelőre nem tudni, Ridley Scotték felhasználják-e ezt a hivatalos regényt és a két folytatását az új film forgatókönyvéhez, vagy teljesen új sztorit írtak.