Brad Pitt megúszta a fegyvercsempészetet

2012.02.09. 13:02

A Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette a nyomozást ismeretlen tettes ellen, amit a Brad Pitt nálunk forgatott Wolrld War Z forgatásán lefoglalt 85 darab éles lőfegyver miatt indítottak.

2011. október 10-én egy vecsési vámraktárban lefoglaltak 85 darab éles lőfegyvert (gépfegyvert, géppuskát, távcsöves puskát), amelyekről igazságügyi fegyverszakértő állapította meg, hogy lőfegyvernek minősülnek. A Terrorelhárítási Központ emberei gyorsan lefoglalták a fegyvereket.

A fegyvereket a Brad Pitt főszereplésével nálunk forgatott World War Z forgatásán használták volna a filmesek. A fegyvereket a megérkezésük után másnap egy szállítócég juttatta el egy vecsési vámszabadterületre, de ott a TEK munkatársai „titkos adatgyűjtés eredményeként" következő nap hajnalban lefoglalták. Akkor a TEK azt nyilatkozta, hogy két héttel az október 23-i ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz. Az ügy miatt sokat írt rólunk a világsajtó.

Bár a Mid Atlantic produkciós cég nem bizonyította, hogy az Angliából érkező gépfegyverek, géppuskák, pisztolyok és távcsöves puskák hatástalanítása megfelelt volna a nemzetközi előírásoknak, az ügyben büntetőjogi felelősség nem állapítható meg. A lefoglalt fegyverek lőfegyvernek minősülnek ugyan, de vámszabadterületre érkeztek, ahol még azelőtt lefoglalták, hogy bárki átvette volna. A Nemzeti Nyomozó Iroda kiadja a fegyvereket a tulajdonosoknak.

tk3s hemedia pitt film 030038922
Fotó: Northfoto