Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Leállították az Elveszett paradicsom munkálatait

2012.02.10. 13:30

A Legendary Pictures úgy döntött, nem folytatja a John Milton klasszikus költeményéből készülő filmváltozat munkálatait, és leállították a forgatást. Minden készen állt pedig a munkához, megvolt a rendező (Alex Proyas), és a szereposztás is parádés lett: Bradley Cooper alakította volna Lucifert, mellette Djimon Hounsou, Casey Affleck, Benjamin Walker, Camilla Belle és Rufus Sewell is kapott szerepet a történetben.

tk3s 20060310 mat g90 674
Fotó: Northfoto

Két dolog nem stimmelt csak, a költségvetés és a trükkök, az egyik nagyon megszalad, a másikra meg nem volt elegendő pénz. A Legendary már tavaly szólt a producereknek, hogy a 100 milliós határt nem kellene túllépni, de ezt nem sikerült tartani, és már 120 milliónál tartott a büdzsé, amikor a Legendary leállította a munkálatokat.

A cégnek más filmek miatt is fájhat a feje, Guillermo del Toro Pacific Rim című filmje és a Seventh Son című fantasy is sokba kerül, különösen a trükkök, amik az Elveszett paradicsom költségvetését is megterhelték. Ahhoz ugyanis, hogy bűnbeesés történetét úgy jelenítsék meg, ahogy azt Milton elképzelte, Avatar-szintű trükkök kellenének, ami Avatar-szintű költségvetést feltételez - ez pedig a Legendary-nak nem áll rendelkezésére.