Csak 23 milliót kaszált a Baljós árnyak 3D

2012.02.13. 10:10

Egy idétlen romantikus vígjáték, Denzel Washington legújabb akciófilmje és Dwayne Johnson 3D-kalandja is beelőzte hétvégi a toplistán a térhatásúvá konvertált Baljós árnyakat, ami 23 millió dollárral csak negyedik tudott lenni. Kritikusunk szerint a kultikus Star Wars-saga előzménye "ugyanolyan rossz, mint 99-ben volt, a térhatása nulla, a trehányul összegányolt sztoriját pedig csak Natalie Portman szépsége és Darth Maul dupla fénykardja menti meg". 1999-ben egyébként a Baljós árnyak 454 milliót kaszált az amerikai piacon, és még egyszer ennyit a nemzetközi moziforgalmazásban.

A közelgő Valentin-nap miatt a hétvégi toplista első helyére 47,1 millió dollárral Rachel McAdams és Channing Tatum romantikus filmje,a  Fogadalom került. Denzel Washington és Ryan Reynolds legújabb akciófilmje, a Védhetetlen 39,3 millióval lett második (itthon a héten mutatják be), a toplista harmadik helyére pedig a Rejtelmes sziget helyett Utazás a rejtélyes szigetre címmel mozikba küldött 3D Verne-adaptáció került 27,6 millióval (hazai premier február 23-án).

12,3 milliót szedett össze a múlt héten még listavezető Az erő krónikája című sci-fi, amiben szuperképességű tinédzserek keménykednek (hazai premier: március 1), Daniel Radcliffe horrorfilmje, A fekete ruhás nő viszont10,3 millió dollárral cak hatodik lett (magyarországi premier: március 29). Nem teljesít jól Liam Neeson Fehér pokol című túlélős filmje: a farkasokra vadászó Jedi mester ezúttal csak 5,08 milliót tudott összekaparni (itthon március 22-étől láthatjuk).

3,86 millióval nyolcadik lett Drew barrymore új filmje, a Mindenki szereti a bálnákat, amiben a kardszárnyú delfin helyett ezúttal az alaszkai cetekkel haverkodik egy gyerek (hazai premier: február 23),3,5 millió dollárt szedett össze George Clooney Utódokja, a toplista utolsó helyét pedig a lakkszerkóban lövöldöző Kate Beckinsale csípte el 2,5 millióval (kritikánkban a színésznőn kívül minden mást lehúztunk).