A sorozatgyilkos is rajongott Whitney Houstonért

2012.02.17. 10:51

Whitney Houston akkora sztár volt, hogy a 2000-ben Bret Easton Ellis sikerregényéből forgatott Amerikai Psychóban a korszakos sznob és elmebeteg Patrick Bateman (Christian Bale) is foglalkozott vele. A regény egyik lényeges része, hogy nagyon sűrűn teleírta Ellis popkulturális hivatkozásokkal, de bevalljuk, ha különböző blogok vagy a Hollywood Reporter nem ássa elő, nekünk nem ugrik be.

A részletben a névjegykártyákra az emberi életnél is jobban figyelő, a nőket kicsináló, a hajléktalanok szemét kiszúró gazdag yuppie Bateman a díványán smároló két lánynak teszi fel a kérdést: "Tudtátok, hogy Whitney Houston debütáló LP-jén, amit egyszerűen csak Whitney Houstonnak nevezetek, négy No.1 single található?".

Majd az egyik lány legurul a díványról, de Bateman még mindig folytatja, hogy nagyon nehéz kiválasztani a kedvencet a sok jó dal közül, de minden bizonnyal a The Greatest Love of All az egyik legjobb, az egyik legerősebb, amit valaha írtak az önvédelemről és a méltóságról. Az egyik üzenete a dalnak, hogy mindig lehetünk jobbak saját magunkkal.