Török Ferinek mindenről az jut az eszébe

2012.02.17. 14:00 Módosítva: 2012.02.17. 15:00

Nem lepődtünk meg, hogy Török Ferencnek mindenről a Moszkva tér, aka Széll Kálmán tér ugrik be. A Daazo kisfilmes oldal World of Shorts címmel 80 oldalas, roppant jól kinéző magazint készített a berlini filmfesztiválra, amiben a sok cikk mellett helyet kapott néhány egész különleges rajz a Tarr Béla által életre hívott Magyarország 2011 című filmhez kapcsolódóan. A filmet nagyon nem szerettük, de ezek a rajzok aranyosak.

A magazin lényegét a Mapping Your Mind rovat képezi, amiben a rövidfilmes versenyprogram alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző képpel vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. Akvarellek, ceruzarajzok, sőt egy különleges, kissé bizarr installáció is helyet kapott a rajzok között. A Berlinale külön vetítést szentel a Tarr Béla vezetésével készült Magyarország 2011 című szkeccsfilmnek, ezért a film készítői közül néhányan, Török Ferenc, Szabó Simon, Forgács Péter, Salamon András, valamint Jancsó Miklós is rajzoltak a WOSH magazinba.

A 80 oldalas magazinban a Berlinale Shorts kurátora mesél az idei szelekcióról, a Talent Campus tizedik születésnapja mellett a LMBT filmeknek járó TEDDY-díjról és a rövidfilmes Oscar-díj nominációhoz vezető útról is lehet olvasni, valamint bemutatkoznak a Daazo.com partnerei mint például az ENGAGE program, a NISI MASA, a Raindance, a Short Film Corner, a Cinefondation, a Shooting People és a Short of the Week.

A magazint itt lehet elolvasni.

Open publication - Free publishing - More daazo.com