Woody Allent díjazták a forgatókönyvírók

2012.02.20. 12:09

Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Woody Allen Éjfélkor Párizsbanja, adaptált forgatókönyv kategóriában Alexander Payne Utódokja kapta meg vasárnap az Amerikai Írók Céhének filmes díjait. Woody Allen történetben Owen Wilson egy kiégett hollywoodi írót alakít, aki egyszer csak a 20-as években Párizsában találja magát Hemingway, Fitzgerald, Picasso és néhány könnyűvérű művészetpárti nő társaságában.

George Clooney Utódokja Hawaiin játszódik: a főszereplő apára hirtelen rászakad két kamasz lánya gondja, amikor felesége egy baleset miatt kómába esik. A Kaui Hart Hemmings-regényét átdolgozó Payne két kollégájával, Nat Faxonnal és Jim Rash-sal osztozott a díjon. A WGA ítélete általában az Oscar előszobája szokott lenni, de az idei fő esélyes, A némafilmes című francia produkció az amerikai forgatókönyvíróknál nem jöhetett szóba, mivel nem az amerikai szakszervezeti szabályozás szerint készült.

A dokumentumfilmek közül a Better This World forgatókönyvírói, Katie Galloway és Kelly Duane de la Vega kapták a díjat, a tévésorozatok közül a Totál szívás, a Modern család és a Homeland írói nyertek.