A Nyócker 3D érdekelte a külföldi forgalmazókat

2012.02.22. 15:07 Módosítva: 2012.02.22. 15:07

A berlini EFM-en A vizsga és a Fehér tenyér című filmeket az iráni IRIB Media mozi-, TV- és DVD-forgalmazásra megvásárolta. A Filmalap értékesítési részlege a berlini filmvásáron összesen 52 magyar játékfilmet képviselt.

A magyar filmek iránti vásárlói érdeklődés az elmúlt három évhez viszonyítva kiemelkedő volt. A vizsga, Az ember tragédiája és a Köntörfalak című alkotásokat Berlinben mutatták be először a külföldi filmvásárlóknak. A Filmalap kínálatában jelenleg még gyártásban, ill. utómunka alatti egész estés mozgóképek is voltak: Barrel of a Gun, Nyócker 3D!, Couch Surf. A berlini filmvásár magyar standjára a legtöbb filmvásárlót a Nyócker! 3D változata vonzotta.

A különböző forgalmazókkal és vásárlókkal a Filmalap által képviselt filmeket illetően számos tárgyalás kezdődött, melyek lezárása az elkövetkezendő hetekben várható. A berlini tárgyalópartnerek közel fele a Filmalap új partnere, akikkel megkezdődött a kapcsolatok kiépítése.

A magyar filmipari szolgáltatások export versenyképességének növelése érdekében a Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2012-ben további kulcsfontosságú eseményeken – köztük a májusi cannes-i filmfesztiválon megrendezendő Marché du Film-en – működik együtt a Magyar Nemzeti Filmalap értékesítési részlegével.