Sacha Baron Cohen diktátora nekimegy a cionista filmakadémiának

2012.02.24. 09:57

Tegnap jelentettük mi is, hogy az Oscar-gálát rendező Amerikai Filmakadémia jelezte Sacha Baron Cohennek, hogy ha részt kíván venni az eseményen (Cohen a több díjra is jelölt Hugo című film egyik szereplője), akkor lesz szíves viselkedni, és ne a Diktátor című filmje címszereplőjének jelmezében vonuljon fel a a vörös szőnyegen, mert a gála szervezői nem szeretnék, ha Cohen promóciós eseményként kezelné a díjátadót. Cohen korábban a Borat és a Brüno promóciója alatt is kihasználta a vörös szőnyeg adta lehetőségeket (rengeteg fotós és riporter egy kupacban), és idén is ezt tervezte.

tk3s xposure 15122011 xpusjp 0112
Fotó: Xposurephotos.com

Az akadémia közleményére válaszul Cohen a Diktátor hivatalos honlapján jelentett meg egy nyilatkozatot, amiben filmbéli karaktere, Aladeen generális közli a "Cionista Amerikai Filmakadémiával", hogy pénteken hivatalos formában is reagál a kitiltásra. Ebből a csörtéből is ő fog kijönni győztesen, hiszen a tiltással az akadémia viselkedik diktátorként.

A kitiltás eleve meglepő volt, hiszen az Oscar gálák történetében korábban is előfordult már, hogy egy színész sajét filmjét promótálja a vörös szőnyegen (sőt, mikor nem?) Az akadémiát az sem érdekelte, amikor két éve Ben Stiller az Avatar egyik szereplőjének öltözve parádézott a kamerák előtt, így kissé következetlennek tűnik a hirtelen szigor. A deadline.com indofmáció szerint egyébként Cohen stábja úgy tudja, hogy a tiltás az egyébként az akadémia szavazati joggal rendelkező tagjának számító Cohen személyének szól (visszavonták a jegyeit is), és nem a karakternek.

A színész sajtósa azt nyilatkozta a bennfentes blognak, hogy amennyiben Cohen nem adja írásba, hogy nem veszi magára a filmben is szereplő egyenruhát, nem fogják beengedni a Kodak színházba. Azért arra kíváncsi lennék, mit lépne az akadémia, ha Cohen a Hugoban alakított kalauznak öltözve jelenne meg vasárnap este.