Vencel
13 °C
23 °C

Áprilistól mozikban a díjnyertes Fliegauf-film

2012.03.09. 13:52

Április 5-én mutatja be a itthon a Budapest Film Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását, ami a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon megkapta a zsűri nagydíját, az Ezüstmedvét. Az még nem dőlt el, hogy mely városokban és mozikban vetítik a filmet. A 2008-2009-es romagyilkosságok hatására született film februárban két független zsűri díját is elnyerte a Berlinale alatt: díjazta az Amnesty International emberjogi szervezet, emellett Peace Film Awarddal jutalmazták.

Az Inforg-M&M Film által gyártott Csak a szél egy cigány család egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig. A film története nem kapcsolódik közvetlenül a valós eseményekhez, nem követi a nyilvánosságra hozott nyomozati anyagot. Fliegauf Bence filmje amatőr színészekkel készült, Toldi Katalin, Sárkány Lajos és Lendvai Gyöngyi főszereplésével.

"2009 óta a Csak a szél az első olyan hazai produkció, melyet cégünk képvisel a piacon. Nagyon büszkék vagyunk a közös munkára és reméljük, hogy a jövőben még számos magyar filmet mutathatunk be a hazai közönségnek, és további magyar alkotások kerülnek előtérbe a nemzetközi filmfesztiválokon" - idézte a Budapest Film közleménye Jung Zsuzsannát, a forgalmazó ügyvezető igazgatóját. A Budapest Film Kft. 2010 óta a berlini székhelyű A Company Consulting & Licensing Ag. leányvállataként működik. Az anyacég Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb filmforgalmazó cégcsoportja. A Csak a szél nemzetközi forgalmazója a The Match Factory. Ez a cég forgalmazta Fliegauf Bence előző, Womb - Méh című alkotását is.