Bruce Willis-filmmel nyit a cannes-i fesztivál

2012.03.09. 10:05

Wes Anderson új filmjével, a Moonrise Kingdommal startol május 16-án a 65. cannes-i filmfesztivál. Az Indexen is körülrajongott A fantasztikus Róka úr rendezőjének új drámája a cannes-i bemutatóval egy napon kerül a mozikba Franciaországban, az Egyesült Államokban május 25-től vetítik (magyarországi premierről egyelőre nincs hír). A film társforgatókönyvírója Francis Ford Coppola fia, Roman Coppola volt, és bár stábban benne volt Edward Norton, Bruce Willis, Billy Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton és Jason Schwartzman is, a főszereplők cserkészeket alakító gyerekek.

Anderson új filmje ugyanúgy a 60-as évek aranyló búzatáblás, idilli világát eleveníti fel, mint A fantasztikus Róka úr, és kicsit talán mi magyarok is ráismerhetünk benne a régi kisdobos táborozásokra, ahol a számháborúzó, tűz körül éneklő gyerekek házi készítésű nyilakkal lőtték ki egymás szemét. A stáb az Egyesült Államok északkeleti részén, New England egy szigetén forgatta le az 1965 nyarán játszódó, mesei elemekkel tarkított történetet, amiben Edward Norton cserkészvezetőt, Bruce Willis kisvárosi seriffet, Bill Murray pedig aggódás helyett söröző apukát alakít.

A világ legrangosabb filmfesztiváljai között emlegetett cannes-i buli nemzetközi zsűrijét idén Nanni Moretti, vezeti. Az olasz művész 2001-ben A fiú szobája című filmjével nyert Aranypálmát a francia üdülővárosban.