no

Stallone megölné Rambót az 5. részben

2012.03.09. 18:12

Csodálatos Sylvester Stallone-interjút hozott le a napokban a kanadai Maclean's magazin, amiből kedvenc filmes oldalunkra, a Moviewebre is kikerült egy szerény kivonat, olyan ínyencségekkel, mint ez: "Rambo én vagyok, a reggeli kávém előtt. Rocky is én vagyok, a kávém után."

Az interjú végén Stallone azt mondta, "meghalnék azért, hogy egy új Rambót forgathassak". A Last Stand munkacímű új rész lenne a sorozat utolsó darabja, amiben Rambo Arizonában csavarog és összetűzésbe keveredik a mexikóiakkal, a történet végén pedig meghal. John Rambo halálát egyébként már a 82-ben is leforgatták, csak az az öngyilkossági jelenet végül nem került bele a moziváltozatba, amit Stallone így kommentált az interjúban: "Rambo az eredeti regényben is meghalt, de egy ilyen befejezés a filmben nem lett volna jó üzenet, hiszen akkoriban közel 200 ezer vietnami veterán lett öngyilkos. Egyszer még Quentin Tarantino is megkérdezte tőlem, hogy miért voltam gyáva, miért nem öltük meg Rambót? Mire én azt válaszoltam neki, hogy ne legyél őrült, tesó, hát már akkor is tudtuk, hogy le kell forgatni egy folytatást."

Stallone egyébként kétszer is együtt dolgozhatott volna Tarantinóval: "Én kaptam volna De Niro szerepét a Jackie Brownban. A Halálbiztosban is én játszottam volna a főhőst Kurt Russel helyett, de visszaadtam a szerepet. Két lányom van, hallani sem akartam olyan figuráról, akinek az a hobbija, hogy tinédzser csajokat szed fel, beülteti őket a kocsijába, aztán kikenődik velük egy falon." A riporter később viszont csak kihúzta Sly-ból, akar-e valaha is jófiú helyett gonoszt játszani: az izomhegy most épp egy spanyol keménytökű krimiből, a No Rest for the Wickedből akar remake-et forgatni a Mocskos zsaru stílusában. "Ez lesz a Badder Lieutenant."

Stallone Vs. Schwarzenegger

A 65 éves akciósztárt arról is megkérdezték, ki nyerne egy Stallone-Schwarzenegger ketrecharcban? "Természetesen én. Bocs, Arnold, ez az igazság" - válaszolta a nyúlszájú izomhegy, aki egyébként egy időben tényleg gyűlölte az osztrák testépítőt, annak ellenére, hogy társtulajdonosok lettek a Planet Hollywoodban: "Régre nyúlik vissza ez, amikor még meg sem tudtunk maradni ugyanabban a szobában. Mégis szerettem, hogy ő a nagy ellenfelem, mert folyamatosan stresszeltem magam a dolgon, és amikor már aludni sem tudtam tőle, lementem inkább az edzőterembe - emlékezett vissza a hollywoodi karrierjük kezdeteire, és természetesen megemlítette az 1977-es Aranyglóbusz-gálát is, ahol közös asztalhoz ültették őket.

"Pont ugyanabban az időben kezdtük az ipart a showbizniszben. A Golden Globe-on ő kapta meg a legjobb újonc színész díját, én meg nem nyertem a Rocky főszerepével. Viszont amikor a film végül megkapta a legjobb dráma díját, feldobtam az asztalon lévő virágcsokrot a levegőbe és üvöltöttem, hogy győztem." Egy másik interjúban erre az utóbbi momentumra így emlékezett: "Utólag visszagondolva pont olyan voltam, mint valami tahó a Jersey Shore-ból."

Innen indult a két sztár őrült versengése: Schwarzenegger kiröhögi Rambo bicepszét az Ikrekben, az Utolsó akcióhősben Stallone a Terminátor, a Pusztítóban meg Sandra Bullock meséli el Slynak, hogyan lett elnök Scwarziból. A farokméricskélős vetélkedés csak Schwarzenegger politizálásakor enyhült Sly bevallása szerint: "Mindkettőnknek családja lett, és rájöttem, hogy hé, ez a fickó igazából ugyanolyan, mint én, így most már nagyon jól kijövünk. Amikor elindult az elnökválasztáson, elkezdett hívogatni a kampányába, de én nem mentem. Aztán a feleségem mégis rábeszélt, és végül azon kaptam magam, hogy ott ülök egy kampányeseményen. Cserébe Arnold még kormányzó korában bevállalt egy kis szerepet az Expendablesben, teljesen ingyen."

A következő film, amiben Schwarzenegger újra együtt dolgozik majd Stallonéval, a The Tomb című börtönmozi lesz, aminek Schwarzenegger épp egy hete, az ohiói Columbusban megrendezett Arnold testépítőfesztiválon spoilerezte el a faék egyszerűségű sztoriját : "Mindkettőnket bevarrnak a világ legbiztonságosabbnak hitt börtönébe, ami egy hatalmas hajó az óceán közepén, ahonnan lehetetlen megszökni. De természetesen nekünk sikerülni fog." (A teljes Stallone-interjú itt olvasható el.)