Lincoln fakaró helyett baltával öl vámpírt

2012.03.19. 11:15

Spielberg annyit tököl az évek óta ígérgetett Lincoln-filmjével, hogy még az Éjszakai őrség és a Wanted rendezője, Timur Bekmambetov is beelőzte a saját verziójával. Az Abraham Lincoln: Vampire Hunterből kiderül, hogy az Egyesült Államok tizenhatodik elnöke (Benjamin Walker) a politizálás előtti, körszakáll és cilinder nélküli években fakaró helyett szenteltvizes baltával aprította a vámpírokat, mivel azok a szeme láttára ölték meg az anyját. A film június 22-én kerül az amerikai mozikba, a magyarországi premier augusztusban lesz

A forgatókönyvíró, Seth Grahame-Smith (aki egyben a film alapjául szolgáló regény szerzője is) egy interjújában elárulta, a vámpírvadász Lincoln ötlete a 2009-es Büszkeség és balítélet meg a zombik megírása után született: az Alkonyat-könyvek sikere miatt ki akarta magát próbálni a kosztümös-vámpíros témában is. "Nem vagyok Alkonyat-gyűlölő - nyilatkozta nemrég - Sőt, tisztelem Stephenie Meyer munkáit, könyvben és filmen is nagyon sikeresek. A mi vámpírjaink persze nem fognak világítani a napfényben."

Azt, hogy Walking Dead és a World War Z miatt kitört zombiőrület idején mennyire életképes egy újabb vámpírfilm, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy téma még mindig érdekli Hollywoodot, mivel az Abraham Lincoln: Vampire Huntert producerként jegyző Tim Burton maga is épp egy vámpírfilmen dolgozik: a Dark Shadows egy Addams Family-hez hasonló szörnycsalád életét mutatja majd be, Johnny Depp-pel a főszerepben. (via Hollywood Reporter)