Restaurálták a Sárga tengeralattjárót

2012.03.21. 09:46

Kockáról-kockára restaurálták a Beatles Sárga tengeralattjáró című animációs filmjét az idei DVD-megjelenéshez. A DVD-t május 28-án hozzák forgalomba egyidejűleg a film zenei anyagának új CD-megjelenésével.

A szakértők négy hónapot dolgoztak az 1968-as szürreális mese képkockáinak megtisztításán. Nem használtak automatizált szoftvert a munkához, inkább kézzel végezték a munkát, mert a film kézzel rajzolt képei nagyon sérülékenyek - közölte kedden a Beatles kiadási jogai fölött rendelkező Apple Corps Ltd.

A George Dunning rendezésében megszületett színes rajzfilmen az együttes tagjai a zene és a humor erejével szállnak szembe a kék gonoszokkal. A népszerű dalok közül többek között a Lucy in the Sky With Dimonds, az Eleanor Rigby és a When I'm Sixty-Four című szám hallható a korongon.

"Az animáció rajongójaként és filmkészítőként megemelem a kalapom a Sárga tengeralattjáró alkotói előtt, akiknek munkája segített kikövezni az utat az animáció fantasztikusan szerteágazó világa előtt, amelyet manapság mind élvezhetünk" - fogalmazott John Lasseter, a Pixar animációs filmstúdió főnöke a film új megjelenéséhez írt méltatásában.