László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Restaurálták a Sárga tengeralattjárót

2012.03.21. 09:46

Kockáról-kockára restaurálták a Beatles Sárga tengeralattjáró című animációs filmjét az idei DVD-megjelenéshez. A DVD-t május 28-án hozzák forgalomba egyidejűleg a film zenei anyagának új CD-megjelenésével.

A szakértők négy hónapot dolgoztak az 1968-as szürreális mese képkockáinak megtisztításán. Nem használtak automatizált szoftvert a munkához, inkább kézzel végezték a munkát, mert a film kézzel rajzolt képei nagyon sérülékenyek - közölte kedden a Beatles kiadási jogai fölött rendelkező Apple Corps Ltd.

A George Dunning rendezésében megszületett színes rajzfilmen az együttes tagjai a zene és a humor erejével szállnak szembe a kék gonoszokkal. A népszerű dalok közül többek között a Lucy in the Sky With Dimonds, az Eleanor Rigby és a When I'm Sixty-Four című szám hallható a korongon.

"Az animáció rajongójaként és filmkészítőként megemelem a kalapom a Sárga tengeralattjáró alkotói előtt, akiknek munkája segített kikövezni az utat az animáció fantasztikusan szerteágazó világa előtt, amelyet manapság mind élvezhetünk" - fogalmazott John Lasseter, a Pixar animációs filmstúdió főnöke a film új megjelenéséhez írt méltatásában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!