Már éjfélkor húszmilliót termelt Az éhezők viadala

Index, MTI
2012.03.24. 12:22 Módosítva: 2012.03.24. 12:26

Mintegy húszmillió dolláros (4,3 milliárd forintos) jegyeladással, a filmtörténet hetedik legnagyobb éjféli premierbevételével kezdte mozis pályafutását pénteken Az éhezők viadala című sci-fi Észak-Amerikában.

A Fandango online jegyárusító szerint internetes vásárlással 3500 előadásra keltek el a jegyek.

A 19,7 millió dolláros éjféli bevétel arra utal, hogy a premier napjának összbevétele 50-60 millió dollárra rúg majd, és a bemutató hétvégén jóval több mint százmillió dollár gyűlhet a mizikasszákba a film forgalmazásából - vélekedett a BoxofficeGuru.com szakértője, Gitesh Pandya. Hozzátette: kérdés, a rajongók közül hányan nézik meg még egyszer vasárnapig.

Az éhezők viadala könnyűszerrel válhat a Lionsgate filmstúdió történetének legnagyobb sikerévé. A stúdiónak még sohasem volt olyan filmje, amely 120 millió dollárnál többet keresett volna a mozikban, a Gary Ross rendezésében, Susanne Collins bestselleréből készült sci-fi azonban már az első hétvégéjén túlteljesítheti ezt a summát.

Az elemzők 300 millió dollár körüli észak-amerikai összbevételre számítanak a produkcióval kapcsolatban, ami különösen annak tudatában szép összeg, hogy a film költségvetését 80 millió dollár alatt tartották, és viszonylag keveset, 30 millió dollárt költöttek a reklámozására.
Az éjféli bemutatók sorában Az éhezők viadalát 43,5 millió dolláros bevétellel múlja felül a tavaly bemutatott Harry Potter-befejezés. A legjobb hat között szerepel 22,2 millió dollár és 30,3 millió dollár közötti éjféli premierbevétellel az Alkonyat három epizódja, illetve további két rész a varázslósagából.

csütörtök óta a magyar mozikban is látható Az éhezők viadala a jövőben játszódik, amikor gyerekeket kényszerítenek élet-halál küzdelemre egy televíziós műsorban.