Londonban már 3D-ben süllyed el a Titanic

2012.03.28. 11:40

Kate Winslet és James Cameron filmrendező is végigsétált a vörös szőnyegen az áprilisban háromdimenziós formátumban a mozikba kerülő Titanic kedd esti londoni premierjén.

Az 1997-es filmdráma - minden idők egyik legnagyobb kasszasikere - 3D-s megjelenését a Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára időzítették.

"A 3D a Titanic legizgalmasabb és legérzelmesebb pillanatait még gazdagabbá teszi. Az egész élményt új szintre emeli" - mondta el Cameron a bemutatón.

A rendező hétfőn merült le különleges tengeralattjárójával a Föld legmélyebb pontjára, a Mariana-árok mélyére. A tengerszint alatti közel 11 kilométeres mélybe vezető út a világ első egyszemélyes expedíciója volt a Földnek ebben az eldugott, és emberi szem által még fel nem fedezett sarkában.

A Titanic elkészítésének egyik oka az volt, hogy magával ragadott a mélytengeri felfedezés. Akkoriban a film jó alkalmat kínált arra, hogy nagyon mélyre merülhessek egy tengeralattjáróval" - idézte fel Cameron.    Winslet, aki Leonardo DiCaprióval játszotta a főszerepet a filmben, a premieren azzal tréfált, hogy nem szeretné magát meztelenül látni 3D-ben. "Nem fogom nézni. Akkor inkább a büfében leszek" - árulta el.

A Titanic 11 Oscar-díjat kapott az Amerikai Filmakadémiától - köztük a legjobb rendezés díját -, és világszerte hatalmas kasszasiker lett belőle. A magyar mozik április 5-től vetítik a térhatású változatot.