Az Éhezők viadala már 350 millió dollárnál tart

2012.04.02. 11:37

Az azonos című ifjúsági regénytrilógia első részéből készült Éhezők viadala az év eddigi legnagyobb filmsikerének számít továbbra is.  Mindegy milyen filmmel jelentkeznek a riválisok, a Lionsgate gyártásában készített disztópia, amiben gyerekek vadásznak egymásra életre-halálra, már 350 millió dollárt söpört be világszerte, és semmi jele annak, hogy fogyna a lendülete.

Az amerikai mozipénztárakban vasárnap estére már 250 millió dollárnál tartott a film (a hétvégi bevétel 61 millió volt), de a franchise nem csak ezt az egy első helyet szállította: a könyv első a bestsellerlistákon, a filmzene pedig most futott be az első helyre a Bilboardon. Az Éhezők viadalát a Titánok haragja című folytatás igyekezett megfékezni, de a bilifrizurás Sam Worthingtonnel és kehes kísértetre hajazó Ralph Fienesszel megtámogatott 3D kalandfilm csak 34,6 millió dollárt hozott, ami hatalmas csalódás lehet a Warnernek, hiszen a Titánok harca címre hallgató első rész 61 millió körül termelt a nyitó hétvégén.

A Titánokat a meglehetősen sötét jövőképet lefestő Éhezők viadala mellett a Rotten Tomatoes is hátráltathatta a kasszánál, a mindössze 25 százalékos osztályzat nemigen lelkesíthette a moziba készülő amerikaiakat. Harmadik helyre az idei Hófehérke-dömping (még két film jön decemberig) első darabja, a nálunk is bemutatott Tükröm, tükröm futott be 19 millió dollárral. Mivel a film 85 millióba került és még vagy 15 milliót elköltöttek a promócióra is, a Relativity fejesei biztos nem örültek a buktának.