Emma Thompson lesz a Mary Poppins írónője

2012.04.11. 09:52

Emma Thompson és Tom Hanks is szerepet vállal a Saving Mr. Banks című filmben, amely Walt Disney és a Mary Poppins-regények szerzőjének kapcsolatáról szól. A jelentések szerint Hanks alakítja Disneyt, Thompson pedig P. L. Travers szerepét kapja. Korábban elterjedt, hogy a szerzőt Meryl Streep játssza, de a színésznő márciusban cáfolta az erről szóló híreket.

A Saving Mr. Banks felidézi, hogyan udvarolt Disney az ausztrál írónőnek, Pamela Traversnek, aki nyolc regényt szentelt a Banks család csodálatos nevelőnőjének, Mary Poppinsnek. A filmből az is kiderül, hogyan szerezte meg a történet megfilmesítésének jogait Disney.

Travers a második világháború idején költözött az Egyesült Államokba. A Mary Poppins című klasszikus Disney-musical Julie Andrews főszereplésével 1964-ben került a mozikba, és öt Oscar-díjat kapott az Amerikai Filmakadémiától. Az írónőnek azonban nem tetszettek a rajzfilmes betétek, és további szerzői jogokat nem adott el a Disney stúdiónak.

A Saving Mr. Banks forgatókönyvén Kelly Marcel dolgozik, a filmet John Lee Hancock rendezi majd. A produkció 2014-ben kerül a mozikba, a Mary Poppins bemutatásának ötvenedik évfordulója táján.