Bruce Willis fia a Nyugatinál lövöldözött

2012.04.25. 16:07

Szerdán a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren folytatódott a Die Hard 5 budapesti forgatása, a Mix étterem alakult át egy moszkvai elitklubbá.

A stáb az itteni irodaház aljában lévő Mix éttermet rendeztettbe a moszkvai elit szórakozóhelyének, ahová az orosz alvilág elkényeztetett gyerekei járnak bulizni. A hajnali 5 órakor elkezdett forgatási napon épp John McLane fiának (Jai Courtney alakítja) a háttérjelenetét vették fel: a fiú a klub konyhájának hátsó kijáratán keresztül bemegy a maffiózók törzshelyére, és lelő egy fickót. A több száz drum&bass zenére táncoló statiszta pedig megijed a pisztolylövést helyettesítő durranáskor.

A statisztacsapat 17 évesektől ősz nyugdíjasokig elkényeztetett maffiózócsemetéket, orosz kurvákat, bulizó törzsvendégeket, moszkvai gengsztereket alakíttott. Megtudtuk, itt is 7000-8000 forintot lehet keresni egy forgatási nappal, akárcsak a World War Z idején.

A statiszták a jelenetek közti szünetben a pályaudvar épületének tövében ettek, így minden arra járó láthatta, hogyan falatozik egy moszkvai elitklub közönsége. A bárban dolgozó gogotáncosokból kétféle van: a fehér fejdíszesek és a szürke flitteres miniruhások, akiknek a mellét csak pár csík takarja. A többi bulizós lány is kurvásan lett felöltöztetve, vagyis miniszoknya bundával vagy hátközépig kivágott koktélruha, elöl is mély dekoltázzsal.

A férfi statiszták a zakók alá lehetetlen színű, pink és lila ingeket kaptak, fuxokkal. Az egyik idősebb statisztának SZTK-szemüvege és két alulöltözött nője is volt, valószínűleg ő alakítja a helyi Hugh Hefnert. A közönséges partyarcok szinte kivétel nélkül rózsaszín és neonzöld izompólót kaptak a ruhapróbán, hiába vittek saját, jobbnak gondolt cuccokat.

A moszkvai klub igazi kozmopolita hely lesz a filmben: az ebédelő statiszták között lehetett látni fejhallgatós afrikai DJ-t, kínai kurvát, konfekcióöltönyös vietnámi gengszert, tányérsapkás orosz tisztet, drabális szakácsot és szénné tetovált, bőrnadrágos, kopasz testőrt is.

A magyar statiszták egyébként nemcsak a partyjelenethez kellettek: korábban a stáb autós statisztákat keresett, akiknek majd saját kocsival kell beállniuk a májusi üldözéses jelenetekben a forgalomba, és várni, hogy elhúzzon mellettük Bruce Willis vagy egy másik szereplő autója. Ezért a munkáért egy napra 30 ezer forintot kapnak, de mindenki maximum csak kétszer lehet autós statiszta, hogy ne ugyanaz a néhány jármű látszódjon az összes akciójelenetben.