Charlie Kaufman és az Éhezők viadala 2

2012.04.25. 13:30

A Lionsgate nagy reményekkel fog az itthon is kapható ifjúsági regény, a Chaos Walking-trilógia megfilmesítésébe. A Petrick Ness-könyvek sikerén felbuzdulva egy következő Éhezők viadala-szerű futurisztikus franchise-t szeretnének létrehozni. Míg azonban a legtöbbször a cél az, hogy az eredeti regényekhez minél közelebb legyen a végeredmény, a Lionsgate a hűtlen adaptációkról ismert Charlie Kaufmant kérte fel a trilógia első részének adaptálására.

A többek közt Carnegie medál-díjas könyv egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az emberiség kolonizál egy Föld-szerű bolygót. Egy Zaj névre hallgató fertőzés szabadul el hamarosan, amely hallhatóvá teszi az emberek gondolatát. A magánélet a múlté, a káosz elburjánzik, és egy korrupt uralkodó veszi át az uralmat a telepeseken, aki ráadásul az őslakosokat is leigázná. Egyedül a fiatal Todd Hewitt tudja megakadályozni.

Kaufman nem arról híres, hogy tiszteletben tartaná az adaptálandó regényeket. Előző regényekből születő forgatókönyvei (a Chuck Barris emlékirataiból készült Egy veszedelmes elme vallomásai, illetve Susan Orlean The Orchid thief című eredetijéből átírt Adaptáció) az alapanyagot a forgatókönyvíró képzeletének segítségével az eredeti művektől távoli irányba vitték.

Mellesleg Kaufman nemrég írt alá a Grand Central Publishing kiadóval egy regényre szóló szerződést és dolgozik saját projektjén is dolgozik, a Frank or Francis-en, amit ő írt és rendez is. Hollywoodban játszódó szatíra lesz, egy rendező és egy blogger konfliktusáról. A főbb szerepekben Nicolas Cage, Steve Carell, Elizabeth Banks, Catherine Keener, Jack Black, Kevin Kline és Paul Reubens lesznek láthatók.