Bruce Willis szétlövi a mecseki vidámparkot

2012.05.03. 11:06

A tavaly bezárt pécsi vidámpark rozsdás körhintái helyettesítik majd a Csernobil melletti Pripjaty vidámparkját a Die Hard 5-ben, tudta meg a Kossuth Rádió. A Good Day to Die Hard stábja a nyár elején egy volt szovjet laktanyába szállítja át a régi park klasszikus lovacskás és repülős körhintáit és kisebb pavilonjait, amiért komoly bérleti díjat kap Pécs városa. A filmesek elvinnék az óriáskereket is, de annak az elszállítása és újbóli biztonságos felállítása igen komoly kihívás lesz Horzsa Gábor, a Pécsi Kulturális Központ igazgatóhelyettese szerint.

A Die Hard 5 stáb történetének egyik szála a csernobili katasztrófa sújtotta városba, Pripjatyba vezet majd, ahol ma is áll az a sohasem használt vidámpark, ami később a pusztítás jelképe, valamint a S.T.A.L.K.E.R. című játék emlékezetes helyszíne lett. A filmesek a város mását akarják felépíteni a volt szovjet laktanyában, a pécsiek pedig egy új retro-vidámparkot építenének a bérleti díjból befolyó pénzből.

A pripjatyi vidámpark
A pripjatyi vidámpark

Adam Goodman, a Die Hard 5 magyarországi forgatásáért felelős Mid Atlantic Films vezetője korábban a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta: nagy a stáb, több mint 500 fő, ebből 300-400 magyar, és minden poszton vannak magyar szakemberek. A Good Day to Die Hard 2013 februárjában kerül a mozikba.

A bezárt pécsi vidámparkról egyébként Szirmai Márton is forgatott dokumentumfilmet Mecsek kincse címmel, ami az Indavideófilmen megtekinthető:

Bulizó, autózó vagy vetkőző statisztát alakít a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet Bruce Willis? Azonnal írjon nekünk erre a címre!