Itthon 16-os karikát kaphat a Prometheus

2012.05.09. 12:52

Jó hírünk van az Alien-rajongóknak: az InterCom már az amerikai premier előtt egy nappal, június 7-én bemutatja az év legjobban várt sci-fijét, a Prometheust. Ridley Scott véresnek és káromkodósnak ígérkező, R-kategóriás filmje itthon a tervek szerint akár enyhébb besorolást, 16-os karikát is kaphat, azaz míg a 17 éven aluli amerikai geekek csak felnőtt kíséretében vehetnek rá jegyet, a magyar 16 évesek szülők nélkül is megtudhatják, lesz-e Alien az Alien-mentesnek mondott Alien-előzményfilmben. A magyar cím egyébként Prometheus marad, pedig egy Ismerd meg a Halált vagy egy Így született: a Halál sokkal viccesebb lett volna a korábbi címferdítések mellé. Íme a feliratos trailer, ami már megkapta a 16-os karikát:

Azt már eddig is tudtunk a filmről, hogy a sztorija egy Erich von Däniken-könyv és a 79-es A nyolcadik utas: a Halál hibridje lett. A filmben egy csapat archeológus (Charlize Theron, Noomi Rapace, Logan Marshall-Green és a társaik) rájön, hogy az ősemberek, az aztékok és a sumerok is ugyanazokat a földönkívüli óriásokat mázolták a falakra, ezért a Weyland társaság tudósai és a csapatba kötelező android (Michael Fassbender) a kor legmodernebb kutatóhajójával elindulnak a galaxis legsötétebb sarkába, felvenni a kapcsolatot a teremtőikkel.

A felfedezőút azonban ugyanolyan szervizfolyosós mészárlásba csap át, mint a 79-es Alienben. Az Alien-rajongók szerint a Prometheus legénységének egyik tagja ugyanis megirigyeli az ormányos csontpáncélt hordó Space Jockey-k isteni hatalmát, és a mitológiai Prometheus tűzlopásához hasonlóan elcseni tőlük a teremtés titkát, ráadásul egy parazita lényt is elszabadít az egyik kőtojásból. Az ormányosok berágnak az emberekre, és rájuk küldik az amúgy csak terraformálásra, azaz a vad élőlényekkel zsúfolt bolygók megtisztítására használt Alient, ám az ellenük fordul, és épp az egyik Space Jockey-ból kibújva válik a galaxis legveszedelmesebb szörnyetegévé.