Folytatódik a Rendőrakadémia-sorozat

2012.05.11. 14:12

A New Line stúdiónál úgy döntöttek, hogy ideje feltámasztani a Rendőrakadémia-franchise-t, és rábízták a dolgot egy Scott Zabielski nevű kezdő rendezőre, aki egyébként nem vicc, de önkéntes rendőrként dolgozik West Hollywoodban. Zabielski eddig mindössze a Comedy Central Tosh.0 című sorozatához rendezett pár epizódot, nagyfilmes tapasztalata nincsen. A sorozatot nem először igyekeznek feltámasztani, de valamiért soha nem jött össze a dolog.

Az utolsó Rendőrakadémia-film a hetedik, Moszkvai küldetés alcímű volt, ami akkorát bukott, mint az ólajtó, hiszen 126 000 dolláros bevétele siralmasnak is csak nagy jóindulattal nevezhető. A minden idők 18. legrosszabb filmjének választott utolsó rész csodálatos bevételével együtt a hét film azért 242 millió dollárt csak összekapart a mozikban, és két tévésorozat is készült belőle. Bármilyen hihetetlen, de a nyolcvanas évek kalózvideós korszakának egyik legresettebb darabja volt Magyarországon is.

A filmek eredeti producere, Paul Maslansky is rész vesz a munkálatokban, és ha minden igaz, még nem tett le arról a tervéről, hogy a reboot friss arcokkal történjen meg, bár ha jobban belegondolunk, Steve Guttenberg vagy Kim Cattrall ma már biztos nem adá a nevét egy ilyen projekthez, szegény Bubba Smith pedig tavaly meghalt. Guttenberg karrierjének első igazán fontos mérföldköve a Rendőrakadémia első része volt még 1984-ben.