Ingyen mozizhatunk a gyereknapon

2012.05.15. 14:26

Május 27-én, vasárnap Budapesten 8 helyszínen, országszerte pedig másik 28 városban (többek között Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Szeged, Szombathely és Zalaegerszeg) és 42 helyszínen rendezik meg másodszor az Aegon-Kedd Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnepet, amin nagyrészt ingyen vagy pár száz forintos jegyárért nézhetünk olyan klasszikusokat, mint a János vitéz vagy A kiskakas gyémánt félkrajcárra, vagy olyan új kedvenceket, mint a Bogyó és Babóca, illetve a Csizmás a kandúr.

A Kedd Stúdió által életre hívott rendezvényen bemutatásra kerülő 80 filmből a Kedd (Bogyó és Babóca 26 elkészült része) és a közmédia (többek között a Pom pom meséi, a Frakk, a Vuk, a Mirr-murr) által felajánlott animációs produkciókat ingyen nézhetik meg a gyerekek és kísérőik. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum (Hófehér, Lúdas Matyi, Macskafogó) és a UIP Dunafilm filmjeit (pl. Babe, Casper, Csibefutam, Madagaszkár, Gru, Rango) pedig a jogdíjak miatt pár száz forintos jegyárakon lehet megtekinteni.

Az idei rajzfilmünnep különlegessége, hogy a hazai alkotások mellett dán, észt, francia, holland, és lengyel animációs produkciókat is láthat a közönség. Így többek között a Jacques Tati emlékére készült Az illuzionistát, a My Dad is a Magiciant és A nagymedvét is. A Lengyel Intézet többek között a Lolka és Bolka, Peti és barátai, a Rexi kutya és a Kék Lovag című filmeket adta oda ingyen a gyermeknap alkalmából, amiket a Művész moziban lehet majd megnézni.

Budapesten az Uránia mozi lesz a kiemelt helyszín, ahol Macskássy Gyula 100. születésnapja alkalmából leadják többek között a Két bors ökröcskét, Az egér és az oroszlánt, majd jön a Macskafogó és Háry János. Az Örökmozgóban reggel 10-től este 6-ig mesemaratont tartanak, a Gozsdu udvarban többek között a Pom-pom összest vetítik le, a Toldi moziban pedig az észt animációs filmeket. A rajzfilmünnep részletes programját itt lehet tovább böngészni.  • Hírek
  • Személyi kölcsön