Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Nem csak Ashton Kutcherből lesz Steve Jobs

2012.05.16. 11:09

Áprilisban egy független produkció már bejelentette, hogy filmet forgat Steve Jobs életéről. A Matt Whiteley forgatókönyve nyomán Joshua Michael Stern rendezésében készülő, Jobs című film főszerepére Ashton Kutchert nyerték meg. Kedden azonban kiderült, hogy a Sony Pictures Entertainment Aaron Sorkint szerződtette le az Apple-vezér Steve Jobs életéről szóló film forgatókönyvének megírására.

"Nincs ma olyan író Hollywoodban, aki alkalmasabb lenne egy ilyen rendkívüli életpálya filmvászonra ültetésére, mint Aaron Sorkin. Vele bizonyosak lehetünk abban, hogy a film olyan lesz, mint Jobs maga: magával ragadó, szórakoztató és megosztó" - fogalmazott Amy Pascal, a stúdió társelnöke közleményében.

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró Walter Isaacson életrajzi kötetét használja fel a film történetének kidolgozására. Isaacson életrajza elsősorban az írónak Jobsszal, az Apple-vezér utolsó éveiben készített interjúi alapján született. A könyv a rákbetegségben szenvedő Jobs tavaly októberben bekövetkezett halála után bestseller lett.

Ezzel szemben az Ashton Kutcher főszereplésével készülő Jobs forgatókönyvét Matt Whiteley írja, és az Apple-vezér életútját hippikorától kezdve követi végig, de azt nem tudni, akarnak-e Jobs betegségével majd halálával is foglalkozni. Arról egyelőre még nincsenek hírek, hogy a Sony filmjében ki kapja majd meg Steve Jobs szerepét.  • Vennék
  • Hírek