Ridley Scott szerint jó lett a Prometheus

2012.05.31. 16:38 Módosítva: 2012.05.31. 16:38

Most már tényleg csak egy hét van hátra a Prometheus június 7-i premierjéig, ezért a film hazai forgalmazója, az Intercom is csukafejest ugrott a film köré generált hype-ba: íme egy feliratos werkvideó, amiben Ridley Scott arról áradozik, mennyire csodálatos és befosatós Alien-előzményt forgatott és ez mekkora mérföldkő lesz a 3D filmgyártásban.

Néhány mázlista külföldi kritikus már láthatta a filmet, és szerencsére a többségük imádta (aktuális Rottentomatoes-mérleg: 85 százalék). A Hollywood Reporter szerint "a vizuális effektek látványosak, az akciójelenetek feszesek, a nyálkás szörnyek támadásával pedig világszerte elégedettek lesznek a nézők", a Movie City News már most az idei nyár legjobb filmjének kiáltotta ki a Prometheust, a Sun munkatársa úgy érezte, "ez a film nemcsak az Alien-mítosz újjászületése, hanem az intelligens sci-fik feltámadása is" a Total Film pedig ezt írta róla: "A nyolcadik utas: a Halál félemetesebb, A bolygó neve: Halál izgalmasabb volt, de mindenképpen ez a 3D blockbuster az Alien-saga leglátványosabb darabja".

Természetesen most is előkerültek a Régen minden jobb volt!-típusú újságírók, akik szerint gyalázat, amit Ridley Scott Prometheus címen művelt édes gyermekeivel, az Alienekkel. A brit Guardian szerint "Ridley Scott filmje sokkal grandiózusabb, sokkal bonyolultabb és sokkal unalmasabb a 79-es klasszikusnál", az Empire pedig így savazta a mestert: "Feszültségnek nyoma sincs, a karakterek elcsépeltek, a forgatókönyv csapnivaló. A kábító látványvilág és a kiváló Michael Fassbender nem képes elhitetni, hogy ennek a filmnek köze van az Alienhez".

A végére íme a múlt heti werkvideó:

És a végleges, szinkronos előzetes: