Batman és Robin sem lett meleg hős

2012.06.01. 12:34

Most már hivatalos: az egy hete meglebegtetett homoszexuális DC-szuperhős nem más, mint az első Zöld Lámpás, az 1940 júliusa óta varázserejű gyűrűvel bohóckodó Alan Scott. Ami azért óriási becsapása a képregényrajongóknak és a szuperhősöket csak hírből ismerőknek, mert Scott egy másodvonalbeli, elfelejtett figura az Earth 2-univerzumban, vagyis a 40-es évekből ittragadt, aranykori szuperhősök párhuzamos dimenziójában.

GAYGAYGAYLANTERN-2
Fotó: DC Comics

A fősodor Green Lanternje ugyanis a vadászpilóta Hal Jordan (őt láthattuk a Ryan Reynolds-féle moziváltozatban is), vagyis a DC agyonhype-olt coming outja nagyjából annyira ütött, mintha a konkurens Marvel jelentette volna ki: Pókember korábbi ellenfelei, az alsógatyás Vízköpő és a pornóbajszos Boronás Jónás két verekedés között amúgy egymással huncutkodtak.

A DC a melegkártya kijátszásával természetesen a szuperhősrajongó Barack Obama azonos neműek házasságát támogató május 9-i nyilatkozatára reagált. Ez a téma a Marvel kiadót sem hagyta hidegen. A Marvel Sarkcsillagja, azaz a Northstar nevű X-Men-tag az Astonishing X-Men május 23-án megjelent 50. számában kérte meg a szuperképességek nélküli, teljesen átlagos Kyle Jinadu kezét: a meleg pár a június 20-án debütáló 51. számában fogja kimondani a boldogító igent. (via bleedingcool.com)