Bruce Willisék autót törtek a belvárosban

2012.06.04. 17:36

A Die Hard 5 Budapesten forgató stábja hétfőn a terézvárosi Eötvös utcát is cirill betűs feliratokkal pakolta tele: itt forgattak moszkvai autós üldözést a Die Hard - Drágább, mint az élet címmel jövő februárban mozikba kerülő filmhez. Bruce Willis ugyan nem tartózkodott a helyszínen, de az ablakból bámészkodó lakók így is örültek a látványnak, főleg amikor a gonoszok hatkerekű, páncélozott szörnye legyalult két autót az Eötvös utca és a Szondi utca sarkán.

Illés nevű olvasónk meg is örökítette a jelenetet:

A 20th Century Fox vezérigazgatója, Tom Rothman nemrég így ismertette a film tartalmát: "John azt hiszi, a fia igazi balfasz, ám valójában pont az ellentéte: sokkal tökösebb akcióhős, mint amilyen az apja volt a klasszikus Die Hard-filmekben" - utalt a Fox-főnök arra, hogy a 2007-ben mozikba Die Hard 4-et az antidohányos főhős és a gyerekbarát  PG13-as korhatár miatt miatt nem igazán tekinti a hivatalos kánon részének. "Már most imádom az új részt. Tele lesz meglepetésekkel: John McClane, az első számú amerikai akcióhős Oroszországba megy seggeket szétrúgni, ráadásul az apa-fia szálból kiderül majd, hogy amilyen jó zsaru, annyira pocsék szülő volt az elmúlt évtizedekben."

01
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A Die Hard-széria ötödik része 2013. februárjában kerül majd a mozikba. A film Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, nagyjából 11 milliárd forintnak megfelelő összegből. A stáb forgatott már a mostani Eötvös utcai kocsitöréshez hasonló autós üldözést a Vörösmarty utcában, tartott gengszertbulit a Nyugatinál és vett fel erkélyjelenetet a Dózsa György úti MÉMOSZ-székházban.

A filmbe több budapesti nevezetesség is bekerült: a Bazilika a moszkvai bandák kedvenc törzshelye melletti régi épület lett, Bruce Willis az Erzsébet hídon feszített a 7-es busz mellett és a Párizsi udvarban kergetőzött filmbéli fiával, Jai Courtney-vel. A Szépművészeti Múzeumot felrobbantott bíróságként, a Hősök terét pedig egy tüntetés helyszíneként láthatjuk viszont.

02
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Szerdán a Magyar Honvédség egyik MI-24-es katonai helikoptert is bevetik a Die Hard 5 budapesti forgatásán. A Honvédelmi Minisztérium az alábbi rövid tájékoztatást adta ki:

"A forgatás tervezett ideje: 2012. június 06, várhatóan 07.00 és 12.00 óra között. A forgatás tervezett útvonala: Budaörs repülőtér – Kelenföldi Hőerőmű – Rákóczi híd – Petőfi híd – Lánchíd – Petőfi híd – Rákóczi híd – Kelenföldi Hőerőmű ( a Lánchíd és Rákóczi híd közötti szakaszon több alkalommal, a Duna medervonalában oda-vissza). A forgatás ideje alatt a forgatási útvonal közelében a lakosságot zavaró hang és zajhatásokra lehet számítani. Az esetleges kellemetlenségek miatt kérjük a lakosság megértését."

Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet Bruce Willis? Azonnal írjon nekünk erre a címre!