Kultrock-film készül Iggy Popékról

2012.06.05. 12:39

A CBGB című rockfilm gárdája új színészekkel bővült. Egyikük a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins, Iggy Pop szerepében. Csatlakozott még az Agymenők-sorozatból Johnny Galecki a zenei menedzser Terry Ork lesz, illetve a Borgiák HBO-sorozat színésznője, Mickey Sumner a legendás Patti Smith.

1976. Iggy és a Ramones a CBGB-ben
1976. Iggy és a Ramones a CBGB-ben
Fotó: Roberta Bayley

A film a New York-i punk-rockzenei élet színpadán játszódik, központja a CBGB nevű klub, ahol olyan fellépők tűntek fel, mint a Talking Heads, a Ramones vagy a Televison, pályájuk elején. A klub, aminek tulajdonosa Hilly Kristal volt, 2008-ban zárta be kapuit. A szereplők közt lesz még Steven Schub (24) Dee Dee Ramone szerepében, Evan Alex Cole (Túl jó nő a csajom) Richard Hellként, Peter Vack ( az I Just Want My Pants Back sorozatból) mint Legs McNeil, és Kerry Bische (Red State) mint Mary Harron.

Taylor Hawkins játsza Iggy Popot
Taylor Hawkins játsza Iggy Popot
Fotó: Richard E. Aaron

A CBGB ezenkívül egyébként jó színészgárdát vonultat fel: melyben Alan Rickman, Malin Akerman (Nász- ajánlat), Joel David Moore (Elveszett), Stana Katic (a Castle című sorozatból) és Rupert Grint (a Harry Potter-filmek Ronja). A filmet Randall Miller, a Szabad egy táncra? és a Váltság-Nobel-díj című vígjátékok rendezője jegyzi.

A történet szerint Kristal (Rickman) elhatározza, hogy az apró klubból rock’n’roll kultikus színteret varázsol, ahol később valóban a rockzene legnagyobb alakjai játszanak. A hely eredetileg a country és a blues zenekarok otthona volt, de később a helyi előadók felé fordultak. A forgatás június 25-én kezdődik, Savannah-ban, majd New Yorkban folytatódik.