Tarantino feltámasztotta a western műfajt

2012.06.06. 09:34 Módosítva: 2012.06.06. 09:35

2013 januárjában Django elszabadul címmel kerül a hazai mozikba Tarantino legújabb filmje, a Django Unchained, amihez előzetes még nincs, de a kor divatja szerint a teaser trailer beharangozója már kikerült a netre. Tarantino látványos és erőszakos déli lövöldözést ígér és persze macsó cowboyokat meg gonosz ültetvényeseket.

Íme a filmet itthon forgalmazó InterCom hivatalos tartalomismertetője:

Az amerikai polgárháború kitörése előtt két évvel játszódó Django elszabadul főszerepét az Oscar-díjas Jamie Foxx alakítja. Ő kelti életre Djangót, akit korábbi tulajdonosai annyira megkínoztak, hogy végül egy német származású fejvadász, dr. King Schultz (az Oscar-díjas Christoph Waltz) kezei közé kerül. Schultz éppen a gyilkos Brittle fivéreket üldözi, és csak Django vezetheti őt nyomra. A szokatlan módszereiben bízó Schultz megvásárolja a rabszolgát, és felajánlja neki: felszabadítja, ha segít neki elkapni a Brittle-fiúkat – élve vagy halva. A doktor be is tartja ígéretét, ám Django mégis vele marad. Együtt, egyre tökéletesebb módszerekkel fogják el az amerikai Dél legveszélyesebb bűnözőit. De a fekete férfit igazából egyetlen cél mozgatja: a feleségét (Kerry Washington) egy rabszolgapiacon látta utoljára, és ő fel akarja kutatni és meg akarja menteni Broomhildát.

A nyomok végül Calvin Candie-hez (az Oscar-díjra jelölt Leonardo DiCaprio), a Candyland nevű hírhedt ültetvény tulajdonosához vezetik a párost, ahol egy Ace Woody nevű kiképző irányításával egymás ellen harcoló gladiátorokat nevelnek a rabszolgákból. Django és Schultz néhány hazugság segítségével bejut a birtokra, de felkeltik Candie hű rabszolgája, Stephen (az Oscar-díjra jelölt Samuel L. Jackson) gyanúját, aki minden lépésüket figyeli, és végül csapdába csalja őket. Ahhoz, hogy a két férfi meg tudja szöktetni Broomhildát, el kell dönteniük, mi a fontosabb számukra: a függetlenség vagy az összetartás, az önfeláldozás vagy a túlélés.