Michelle Williams csúnya véget ér

2012.06.19. 12:00

Bergman múzsája, Liv Ullmann rendezi azt a filmet, amiben a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Williams egy szerelmi háromszögbe keveredik, de végül az öngyilkosságba hajszolja magát.

Michelle Williams
Michelle Williams
Fotó: Craig Barritt

Strindberg legismertebb színművének, a Júlia kisasszonynak egy újabb filmváltozatáról van szó, ami a címszereplő Júlia, valamint a lakáj és a szakácsnő szerelmi háromszögének történetét meséli el. A mű már számtalan színházi előadást és több filmváltozatot is megért - a moziban legutóbb Saffron Burrows alakította a címszerepet Mike Figgis rendezésében. Most  a Persona, a Suttogások és sikolyok és a Jelenetek egy házasságból egykori főszereplője, az idén 64 éves Liv Ullmann készül filmet rendezni a háromszereplős darabból.

A Vogue magazin cikkében még Michelle Williams babonából konkrétumok nélkül beszélt, körbeírva a rendezőt és a projektet. Az IndieWire rakta össze a hírfoszlányokat, és állapította meg, hogy Liv Ullmann lehet tehát az a színésznőből-lett-rendező, akinek az önéletrajzi könyvét Williams mindenhová magával viszi.

Liv Ullmann
Liv Ullmann
Fotó: Isifa

Az adaptáció 2013-as forgatásához Ullmann Írországban keresi a tökéletes helyszínt. Az élő legenda (aki maga is kétszeres Oscar-jelölt) rendezőként eddig négy mozi- és egy tévéfilmet rendezett. Sokáig tervezte Ibsen Nórájának angol nyelvű változatát is, de aztán a többek között Kate Winslet, Kevin Spacey és Ralph Fiennes főszereplésével megálmodott mozi soha nem valósult meg.