Elhunyt Richard Lynch horrorszínész

2012.06.21. 11:53 Módosítva: 2012.06.21. 12:02

Elhunyt Richard Lynch aki félelmet ébresztő, sebhelyes arcával számos olyan horror-, illetve akciófilmben tűnt fel, mint a Halloween vagy a Tomboló terror. A 76 esztendős színészt egy barátja találta holtan kedden Palm Springs-i otthonában, a konyhakövön fekve - mondta el szerdán Mike Baronas, Lynch szóvivője, hozzáfűzve, hogy a haláleset ügyében nem indult nyomozás, a holttestet egyenesen a halottasházba szállították.

Fotó: Albert L. Ortega

Az ír szülőktől New Yorkban született Lynch előbb a tengerészetnél szolgált, majd színészi tanulmányai után színpadon debütált. Első filmjét, a Cannes-ban díjazott Madárijesztőt 1973-ban forgatta. Később is rendszerint a gonosz, intrikus hősök megformálását bízták rá, többek között játszott A kis Nikitában és a Rob Zombie rendezte 2007-es Halloweenben.

Több évtizedes pályafutása alatt televízió-sorozatokban is megismerhette a közönség, szerepelt többek között a Battlestar Galactica és a Galactica 1980 című sorozatokban, illetve a Starsky és Hutchban vagy a Gyilkos sorokban. Lynch arca akkor sérült meg, amikor 1967-ben LSD hatása alatt felgyújtotta magát. A történtekről később nyíltan beszélt az LSD: The Trip to Where? című dokumentumfilmben.

Náci tábornokként a Formula című háborús filmben
Náci tábornokként a Formula című háborús filmben
Fotó: Michael Ochs Archives

Rob Zombie szerdán Facebook-oldalán rótta le tiszteletét a színész előtt: "Nagyszerű volt együtt dolgozni Richarddal, tényleg mindent beleadott. Sohasem fogom elfelejteni, hogyan rémítgette a Halloween gyerekszereplőit." Lynch utolsó szerepét Zombie új filmjében, a még idén megjelenő The Lords of Salem című produkcióban játszotta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport