Channing Tatum chippendale-ként arat

2012.07.02. 10:33

Két korhatáros filmre voltak kíváncsiak az amerikai mozinézők a hétvégén, a Tedre és a Magic Mike-ra. A toplista vezető Ted 54 millió dolláros, a második Magic Mike pedig 39 millió dolláros nyitóhétvégét produkált az észak-amerikai mozikban. A Jégkorszak és A csodálatos pókember nemzetközi piacon aratott.

A Mark Wahlberg mellett a piáló, cigiző Teddy maci főszereplésével készült Ted például a Másnaposokat közelítő mutatókat hozott, és minden idők harmadik legjobban nyitó korhatáros vígjátéka lett.

tk3s 20120612 sha rx90 937
Fotó: Universal Pictures

A Magic Mike pedig a Fogadom és a 21 Jump Street sikere után hirtelen népszerűvé vált Channing Tatum miatt lehetett siker a lányok körében. A filmet egyébként Steven Soderbergh rendezte.

Az életrekelt plüssmackóról szóló Ted és a Chippendale-fiúk életét bemutató Magic Mike a témája és a nyelvezete miatt kapták az R besorolást, utóbbit a matiné előadásokon, a családi filmek ideje alatt is meglepően sokan nézték.

03
Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc

A két R-besorolású film jobban teljesített, mint a múlt héten debütált, és jóval több vásznon játszott Merida, a bátor, ami a harmadik lett 34 millióval, a Pixar-animáció (eddig 131 millió dollár), akkor debütál a Jégkorszak 4  - Vándorló kontinens.

Lejjebb csúszott a toplistán az Abraham Lincoln: A vámpírvadász, már csak 6 millió dollárt hozott. A Prometheus 118 millióira, a Hófehér és a vadász 145 millióra egészítette ki a bevételét. A Bosszúállók túljutott a 600 millión, az újabb 4 millióval.

Ami a nemzetközi piacokat illeti, a Jégkorszak 4. már 34 országban mutatkozott be a hétvégén, és összesen 78 millió dollárt hozott . A csodálatos pókember 13 országban összesen 50,2 millió dollárral debütált. Utóbbi Észak-Amerikában ezen a héten mutatkozik be, a Jégkorszak 4. pedig ugye csak július 13-án.