Begurult az MGM a Dühöngő bika folytatása miatt

2012.07.04. 13:38

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a tök ismeretlen Martin Guigui vállalta a Dühöngő bika második részének elkészítését. A legendás bokszolós film folytatása - melyben egyébként sem az eredetit rendező Martin Scorsese, sem a főszereplőt alakító Robert De Niro nem vállalt szerepet - azonban máris defektet kapott, mert a Jake LaMotta-sztori jogtulajdonosa, az MGM beperelte az alkotókat, sőt magát a 91 éves egykori bokszolót is.

A Deadline szerint a stúdió azt követeli, hogy a bíróság azonnal állítsa le a forgatást, és tiltsa meg azt, hogy a független produkció bármikor is vetítésre kerülhessen. Az MGM ezen felül azt is szeretné elérni, hogy a bíróság olyan büntetést szabjon ki, mely képes elrettenteni azokat, akik hasonló tettre vetemednének.

Az MGM arra hivatkozva nyújtotta be keresetét, hogy egy 1976-os szerződés szerint LaMottának nem állt jogában átruházni a Dühöngő bika folytatásának jogait anélkül, hogy először ne őket kérdezte volna meg. A stúdió azt is kifogásolja, hogy a folytatást az első résszel hirdetik, mellyel olyan zavarokat okoznak a brand megítélésében, ami csökkenti az 1980-as film értékét. Az MGM-nek valamiért nagyon sürgős a harminckét éves film jogainak védelme, mert öt napon belül szeretne végzést kapni.