Már 340 milliónál tart Pókember

2012.07.09. 11:27

Nem panaszkodhatnak a képregényfilmekből élő stúdiók, hiszen nem sokkal azután, hogy a Bosszúállók letarolta a nemzetközi mozipiacot (most éppen 1 454 230 000 dollárnál tart, amit nem forintosítunk, mert nem akarunk agyvérzést kapni), most a Csodálatos Pókember uralja a mozipénztárakat, bár a piros-kék pizsamás tinédzserről szóló film még csak két hete rakja élére a centeket.

A filmet a mozikat egész Európában megroppantó labdarúgó-Eb után mutatták be (bizonyos országokban már június 27-től elérhető volt), és bő egy hét alatt összeszedett 201 millió dollárt, amivel lenyomta a Jégkorszak negyedik részét is (198 millió dollár). A július 4-i, ünnepi héten az amerikaiak is megnézhették, így az összbevétel 340 millió fölött van kicsivel (139 millió dolláros nyitóhét).

Az amerikai mozistatisztikusok menten rámutattak, hogy ennél jobban a Függetlenség napi héten csak a három Transformers, az Alkonyat: Holdfogyatkozás és a Pókember 2 teljesített az örökranglistán. A Csodálatos Pókember a rebootok között magasan első, a Batman: kezdődik!-nél is több pénzt keresett például (az csak 79,5 milliót hozott hat nap alatt). Ha így halad tovább, a Sony-nál nagyon boldogok lesznek a fejesek, bár a Jégkorszak amerikai premierje még hátra van (július 13.), az animációs film igencsak megszorongatja majd Peter Parker mogyoróit.

A heti toplista második helyén az eddig animációs tévésorozatokkal (American Dad, Family Guy) vitézkedő Seth MacFarlane Ted című vígjátéka áll, ami már 120 millió dolláránál tart, ezzel minden idők legtöbb bevételt hozó, R-besorolású, azaz 18 éven felülieknek szánt vígjátéka (az eddigi bevételi rekordot a Másnaposok tartotta). A Ted a Universalnek termeli a milliókat, mert a Fox, ahová Seth MacFarlane-t a szerződése eredetileg köti, nem kért a szexmániás maciról és haverjáról (Mark Wahlberg) szóló filmből. Nálunk augusztus 23-án mutatják be.

A harmadik helyen a Magyarországon szintén csak augusztustól látható Merida, a bátor 3D áll (összbevétel 174 millió), Oliver Stone Vadállatok című akciófilmje pedig 16 milliós, a várakozásoknál magasabb bevétellel negyedik - az A-listás arcokat nélkülöző, meglehetősen erőszakos filmtől ennél többet nem várt a gyártó Universal sem. Ezt a filmet itthon októberben mutatják be.