no

Batmant jobban szeretik Pókembernél

2012.07.12. 10:19
Nálunk csak most mutatják be, de a nagyvilágban már 346 millió dollárt kaszált a Pókember-reboot, bár nem minden kritikus dicsérte. Itt a Nagymenők hormonmaffiás verziója.

A csodálatos Pókember

Mivel az idén 50 éves Pókember filmes jogai még mindig a Columbiánál vannak, a stúdió úgy döntött, egy negyedik résszel ünnepli meg a jubileumot. Marc Webb rendező folytatás helyett rebootot forgatott, amiben még a jól ismert eredetsztorit is átírták: a lúzer Peter Parker (Andrew Garfield) a vörös Mary Jane helyett ezúttal a szöszi Gwen Stacy-vel (Emma Stone) jön össze a gimiben, és nem a Zöld manó, hanem a gyíkemberré átváltozó Dr. Connors (Rhys Ifans) a főellenség. Parker az új verzióban már egyáltalán nem azért húzza fel a piros-kék maszkot, hogy ketrecharcosként pénzt gyűjtve kocsit vegyen az imádott nőnek, hanem a nyomtalanul eltűnt szuperkém szülei után nyomozva jön rá az OsCorp vállalat mocskos titkaira. A 230 millió dollárból forgatott film már most bőven behozta az árát: egy hét alatt 346,1 milliót kaszált. A kritikusok annak ellenére szerették a filmet, hogy Peter Parker sztoriját a személycseréken túl nem sokban újította meg, de ez legalább megint egy tisztességesen összerakott szuperhősmozi lett a mostani képregényhős-dömpingben. Csak a New York Post fanyalgott: "közel sem annyira szórakoztató reboot, mint amilyen a Batman: Kezdődik! volt". A Marvel és a konkurens DC képregénykiadó Pókember-Batman meccse a jövő héten a Sötét lovag legendája premierével folytatódik, az viszont már most biztos, hogy 2014-ben jön a Csodálatos Pókember 2. (IMDb: 7,7 pont, Rotten Tomatoes: 74 százalék)

Bikanyak

A Bikanyak idén ugyan lecsúszott a legjobb idegen nyelvű film Oscarjáról, de a szaksajtó azóta is "a Nagymenők hormonmaffiás verziója"-ként magasztalja az egekbe, Michael R. Roskam rendező pedig két fesztiválon is díjat kapott. A sztori a vágómarhákat doppingoló, félalvilági belga farmerek világába viszi a nézőt, ahol az emberek a gyilkosságtól sem riadnak vissza, ha azzal 10 kilóval több hús kerülhet a tehénkéjükre. Az illegális hizlaldában vastagon érintett, sötét múltú főhőst alakító Matthias Schoenaerts a rendezőhöz hasonlóan szintén nyert egy díjat az Austin Fantastic Festen. (IMDb: 7,4 pont, Rotten Tomatoes: 84 százalék)

Szauna Párizsban

A Cirko Film ezen a héten sem mutat be érfelvágós skandináv szociodrámát, helyette viszont elhozott a művészfilmek szerelmeseinek egy francia vígjátékot, amiben meleg zsidókon lehet röhögni. Íme a forgalmazó tartalomismertetője: Reuben, egy francia tisztító cég elkényeztetett csemetéje Finnországba utazik, hogy egyetemi tanulmányokat folytasson összehasonlító szauna tárgyában, végül egy falu postása lesz, hogy időközben megismert finn szerelmével maradhasson. Pár nappal pészah előtt egy sor félreértést követően a pár szakít és Reuben visszatér Párizsba, ahol váratlan találkozása egy öreg zsidóval egy éjszakai bárban újabb kellemetlen kalandok sorozatát indítja el. (IMDb: 6,2 pont, Rotten Tomatoes: -)