Négyrészes lesz az Éhezők viadala

2012.07.12. 13:28

Ha egy franchise nyitófilmje 700 millió dollárt kaszál, várható, hogy a stúdió alaposabban megvizsgálja a lehetőségét annak, hogyan lehet a trilógiának tervezett  sorozatról még több bőrt leréngatni. Így történt az Alkonyat esetében, aminek záródarabját két részben forgatták le, de ott van a Harry Potter-széria is, igaz, ott a hetedik könyvet szedték ketté a Warnernél. Suzanne Collins magyarul is megjelent ifjúsági scifi-sorozatának első darabja, az Éhezők viadala olyan váratlan(?) siker lett, hogy a gyártó Lionsgate máris jelezte, a harmadik, Kiválasztott címre hallgató kötetet két filmben dolgozzák fel.

Az erről szóló pletykák már hónapok óta kerigtek az interneten, de a stúdió csak most jelentette be a döntést. A Deadline.com szerint a harmadik regény van olyan hosszú, hogy értelme legyen kettészedni, de természetesen a Lionsgate-et főleg nem ez, hanem a minél nagyobb bevétel érdekli. Az Éhezők viadala közvetlen folytatása, a Futótűz 2013 november 22-én, a Kiválasztott első része 2014 november 21-én, a zárórész pedig 2015 november 20-án kerül a mozikba.

A Futótűz forgatását hamarosan el is kezdik, a szereplőgárdához legutóbb Jena Malone és Philip Seymour Hoffman csatlakozott. A rendezője a Legenda vagyok mellő érkező Francis Lawrence lesz, aki viszont korántsem biztos, hogy az utolsó két részre is a franchise mellett marad.