Spike Lee filmet készít Michael Jacksonról

2012.07.15. 14:07

Bad címmel soha nem látott felvételeket tartalmazó dokumentumfilmet forgat Spike Lee a 2009-ben gyógyszer-túladagolásban elhunyt Michael Jacksonról a Bad című album 25. évfordulója alkalmából. A pop királya és Spike Lee jól ismerték egymást: az 1990-es években Lee készítette a They Don't Care About Us című videoklipet. Talán a személyes kapcsolatnak is köszönhető, hogy a rendező hozzáférhetett Jackson személyes archívumához, amin keresztül most Jacko kreatív és privát oldalát akarja bemutatni. "Kiváló humorérzékkel bírt, vicces volt" - nyilatkozta az elhunyt sztárról Lee, megígérve, hogy ez különös hangsúlyt kap majd a filmben.

A filmben megszólal majd Kanye West, Mariah Carey és Sheryl Crow is, aki annak idején háttérénekesként vett részt a Bad-turnén. A projekt egy részében a rendező kitér arra a hatásra, amelyet Jackson munkássága a mai napig gyakorol művésztársaira. Az énekes augusztus 25-én lenne 54 éves. Lee azt is tervezi, hogy augusztus 25-én, Michael Jackson 54. születésnapján megemlékezést tart Brooklynban megemlékezést tart.

Michael Jackson kiadója, a Sony szeptemberben jubileumi kiadást dob piacra a Bad albumból, amin korábban nem hallott felvételek és egy DVD is helyet kap. A lemez eredetileg 1987. augusztus 31-én jelent meg, azóta 30 millió példány fogyott belőle.